Video : Tipsbladet
Landshold

Bekræfter: Vil tilknytte Zidan Sertdemir

Det tyrkiske fodboldforbund har forsøgt at nationalisere Zidan Sertdemir før uden held, og nu er de på banen igen.

For få år tilbage var Zidan Sertdemir på alles læber. Han var netop skiftet til Bayer Leverkusen, mens der på landsholdsplan blev hevet i ham fra tyrkisk side, som han også kan repræsentere.

Dengang slog midtbanespillerens far, Bilbay Sertdemir, fast over for Tipsbladet, at hans søn kun havde Danmark i tankerne.

Men ting kan som bekendt gå hurtigt i fodbold, for nu har piben fået en lidt anden lyd.

Flere tyrkiske medier skriver nemlig, at det tyrkiske fodboldforbund igen har rakt ud for at forsøge at tilknytte den talentfulde FCN-spiller.

Over for Tipsbladet bekræfter hans far, at der er noget om snakken.

- Ja, der er interesse, men vi tænker stadigvæk over det, så vi har ikke besluttet os endnu, lyder det i et skriftligt svar fra Bilbay Sertdemir.

Zidan Sertdemir, 19 år, var så sent som i weekenden på banen for det danske U19-landshold, da man vandt over Grækenland. Senere i dag kan han så være med til at sikre Danmark en EM-billet, hvis man slår Portugal.

På klubplan er spilletiden dog meget sparsom, efter han i januar sidste år vendte retur til dansk fodbold og FC Nordsjælland fra Bayer Leverkusen, hvor han ellers fik debut som bare 16-årig.

Det første halve år i FCN fik han ødelagt på grund af en procedurefejl, så FIFA ikke kunne godkende hans spillercertifikat. Det betød nul minutter for førsteholdet i FC Nordsjælland i foråret 2023.

I denne sæson har spilletiden været yderst sparsom, da det blot er blevet til sporadiske indhop. Fem Superliga-optrædener er det blevet til, hvor den seneste ligger helt tilbage i oktober.

Han viser sig dog flot frem i øjeblikket på U19-landsholdet, hvor han spillede fuldtid senest mod Grækenland og leverede en assist i sejren på 2-1.