• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Bekræfter: Dansker skal hjælpe verdensstjerner

Foto: Getty Images

Den mangeårige AaB'er har scoret sig et job på det norske landshold.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Mentaltræneren Martin Langagergaard skal fremover hjælpe det norske landshold.

Det skriver Det Norske Fodboldforbund på sin hjemmeside.

Her får han rollen som præstationspsykologisk konsulent frem til 2023. Samtidig stopper Martin Langagergaard også i en lignende rolle, som han har i norske Rosenborg BK.

- Vi skal til europamesterskaberne, og derfor må vi gøre alt for at justere de små detaljer. Jeg har arbejdet med Martin i FCK, og ved, at han kan bidrage, siger Norges manager Ståle Solbakken om tilføjelsen.

- Han er meget professionel og har et skarpt øje for hvilke justeringer vi har brug for at opnå vores fulde potentiale. Jeg er glad for, at han vil være en del af holdet.

Ud over rollen i Rosenborg BK, som han nu fratræder, så har han også i mange år været præstationspsykologisk konsulent i AaB. Nu skal han dog forberede sig på en helt anden opgave.

På det norske landshold skal han således have med nogle af verdens største stjerner at gøre i Erling Haaland og Martin Ødegaard, der smadrer Premier League for henholdsvis Manchester City og Arsenal.

Derfor er mentaltræneren også rigtig glad for, at han skal være en del af Norges landshold.

- Stolt af at kunne fortælle, at jeg fremover er en del af staben på det norske fodbold A-landshold i rollen som præstationspsykologisk konsulent, skriver han på Twitter.

Martin Langagergaard tilslutter sig det norske landshold i Dublin tirsdag, hvor han vil møde spillerne og staben for første gang.