Foto: Alamy
Landshold

Bendtner: Det irriterer mig meget ved landsholdet

Nicklas Bendtner savner en plan for spillerne på det danske landshold.

Det var ikke ligefrem sprudlende angrebsspil, som det danske landshold viste frem i de to seneste testkampe mod Schweiz og Færøerne, som endte med henholdsvis 0-0 og en 2-0-sejr for danskerne.

Når landsholdslegenden Nicklas Bendtner ser tilbage på de kampe, så var det bestemt ikke med glæde. Det fortæller han om i sin podcast 'Stolpe ind'.

- Det som irriterer mig rigtig meget, det er når jeg kigger på det danske landshold, så har vi nogle dygtige spillere, men det virker til, at når hver enkel får bolden, så er der ikke en plan. Det gør, at vi ikke gør vores spillere bedre, siger han og fortsætter:

- Hvorfor lykkes en som Yussuf og Højlund ikke mod Schweiz? Vi søger dem ikke, og når de løber dybt, så prøver vi ikke at lægge en dybde-aflevering, når vi har fået dem op på banen. Der er ikke nogen hurtige konstellationer, der lige gør hinanden bedre. Altså, at vi spiller for hinanden, lyder det fra Nicklas Bendtner.

I stedet virker det i Bendtners øjne til, at man er gået med på præmissen om, at man skal være et stærkt defensivt hold, og at det bare er fedt, hvis man også kan få lavet noget offensivt. 

- Men hvis ikke, så prøver vi i gåseøjne bare at holde nullet. Det er det, der frustrerer mig rigtig, rigtig meget, fortæller den tidligere landsholdsbomber.

Der er desuden store krav til wingbackerne, bemærker han, når Danmark vil spille en 3-5-2-formation.

- De skal kunne løbe 14 kilometer nærmest i hver kamp, og vi skal kunne komme ned bag forsvaret, så vi kan have vores to angribere inde, og de skal også være støttespillere, forklarer han og tilføjer:

- Og hvis man spiller med den trekant på midten, hvor jeg jo gerne vil have, at når vi har så stærke folk nede bagved, som både er hurtige, gode i luften og positionelt, så burde tre dernede og én 6'er være nok. Så vi skal have vores to 8'ere, som kan komme med i feltet og komme med på de der skrå-afleveringer, så vi også ligger tættere på hinanden. Vores spillere ligger også ofte langt fra hinanden, så der er ikke nogen backup-spillere, fastslår Bendtner.

Endvidere mener han, at det ikke kan være rigtigt, at spillerne ligner et stort spørgsmål i forhold til, hvor bolden skal hen.

Danmark skal møde Sverige og Norge i de næste to testkampe, inden EM sparkes i gang til sommer.