Foto: Getty Images
Landshold

Bendtner: Hjulmand lytter til flere end han bør

Når det kommer til startopstillingen, så skal landstræneren ikke have så mange med på råd, mener Nicklas Bendtner.

Det danske landshold er klar til EM-slutrunden til sommer i Tyskland. Det stod klart, da holdet slog Slovenien hjemme i Parken og samtidig sikrede sig førstepladsen i puljen. Herefter tabte man den ligegyldige kamp mod Nordirland, hvor landsholdet blev ramt af en del kritik.

Blandt andet om valget af Kasper Schmeichel på mål. Og når det kommer til, hvem der vælger spillerne til startopstillingen, så er der for mange, der bliver lyttet til, mener den tidligere landsholdsbomber Nicklas Bendtner.

Det fortæller han i sin podcast 'Stolpe Ind', hvor han husker tilbage på, hvordan det var i hans egen tid med Morten Olsen som landstræner.

- Nu er det jo svært at sige på det nuværende landshold, men på det gamle landshold var det altså kun én, der satte det hold, Det var Morten Olsen. Jeg ved ikke på det nye, siger han og fortsætter:

- Jeg ved ikke, hvordan spillerrådet er sat sammen, og hvem der bliver lyttet til, men nogle gange kunne man godt få fornemmelsen af, at der er flere, der bliver lyttet til, end der burde, lyder det fra Nicklas Bendtner.

Han tog desuden også fat i, at der er noget at holde øje med. Blandt andet Victor Kristiansen.

- Der er nogle, som spiller sig mere på holdet end spiller sig af i forhold til hvor mange, der egentlig har fået chancen, som ikke har spillet sig varme. Der er 'VK' jo værd at tage fat i, og jeg vil også sige de tre inde på midtbanen (Delaney, Højbjerg og Nørgaard red.). De arbejdsheste. Der bliver knoklet, tacklet og headet. Det er en anden dynamik, fortæller Bendtner.

Der har dog også været kritik af landsholdet. Blandt andet fra Thomas Gravesen. Læs mere om det her.