• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Torsten Kjems Hansen

Brøndby og Parken jagter begge landsholdet

Foto: Getty Images

Brøndby jagter muligheden for at vinde budkrigen om at gøre Brøndby Stadion til landsholdets kommende hjemmebane.

Af Torsten Kjems Hansen

Når det danske landshold skal forsøge at tage en vigtig sejr over Schweiz i EM-kvalifikationen på lørdag bliver det med et fyldt Parken som opbakning.

Men den næsten 100 år gamle tradition om hjemmebanen for det danske landsholds kvalifikationskampe kan meget snart stå overfor en ændring.

I hvert fald er der lagt op til budkrig, når DBU skal lægge sig fast på, hvor kampene skal spilles fra efteråret 2020 til og med 2022.

Læs også:Danmark slipper for schweizisk stjernespiller

Dansk Boldspils Union har ønsket at undersøge, hvilke alternativer, der måtte være til Parken i forhold til både økonomi, afvikling og opbakning. Derfor har det været muligt for interesserede stadions, der lever op til DBU's krav, at søge om at blive hjemmebane for landsholdets kvalifikationskampe. 

Ekstra Bladet erfarer, at der er sendt bud fra både Brøndby Stadion og Ceres Park i Aarhus som alternativ til Parken. Ingen af parterne har ønsket at bekræfte ansøgningen, mens det hos Parken ikke er nogen hemmelighed, at man ønsker at fortsætte som hjemmebane for landsholdet. 

Men hos Parken er man godt klar over, at konkurrencen ligger og lurer, og derfor er der blevet slækket på kravene i Parkens ansøgning om at fortsætte samarbejdet med DBU. 

– Jeg kan bekræfte, at vi har afgivet et bud til DBU, der er økonomisk lavere og mere fleksibelt end det nuværende. Vi er altid stolte over at have landsholdet i Parken, og vi håber naturligvis, at vi kan fortsætte en lang og god tradition med at have Parken som ramme for de største landskampe, siger Parkens kommunikationschef, Jes Mortensen, til Ekstra Bladet.

Læs også:DBU bakker op om UEFA: Klub- og landshold bør boykotte Iran

Det lavere bud fra Parken understreger, at Parken ikke længere kan føle sig sikker på fortsat at vinde samarbejdet med DBU.

Det er planen, at DBU kommer med afgørelsen på, hvem der vinder budkrigen i løbet af oktober måned.

Nogle af de krav, der skal leves op til for at kunne afvikle landsholdets kvalifikationskampe er blandt andet, at der skal være en kapacitet på mindst 20.000 tilskuere og at der skal være sidepladser på hele stadion. 

Læs også:Jon Dahl: Jeg vil være cheftræner

Læs også:Nice-fans hylder Kasper Dolberg

Læs også:Åge Hareide vil slutte med succes: Jeg er meget ærekær

Superliga

Mere Superliga

Fokus