Video : Tipsbladet
Landshold

Buhede af Henderson: Det er ikke rart

Jordan Henderson er ikke populær i sit hjemland efter skiftet til Saudi Arabien. Det kom da også til udtryk i Englands træningskamp mod Australien, hvor den tidligere Liverpool-spiller blev buhet af egne fans.

Normalt hører man kun buh-råb rettet mod modstanderholdets spilllere eller hvis éns hold har spillet ekstraordinært dårligt. 

Men fredag aften var der konsensus blandt hjemmeholdets fans. De engelske fans buhede højlydt af deres egen anfører til kampen mod Australien, Jordan Henderson, efter han blev skiftet ud. 

Det var da heller ikke en særlig rar oplevelse for Henderson, der dog ikke har i sinde at ændre noget. 

- Det er ikke rart at blive buhet af sine egne fans, men folk må have sine egne holdninger. Når jeg støder ind i folk på gaden, bliver der kun sagt positive og pæne ting om mig. Jeg kommer ikke til at ændre, hvem jeg er. 

Jordan Henderson ved godt, at det ikke er populært, at spille i Saudi-Arabien, men han mener ikke, at han kan gøre for, hvis folk har et problem med det. 

- Hvis folk vil buhe af mig, fordi jeg spiller i et andet land, så er det fint. De kan have deres mening omkring, at jeg spiller i Saudi. Jeg har tidligere forklaret, hvorfor jeg har valgt at spille der. Folk bestemmer selv, om de vil tro på mig. 

Her henviser den tidligere Liverpool-spiller til en udtalelse til The Athletic tilbage.

- Jeg forstår godt, at de kritiserer mig. Men jeg er ikke en politiker. Folk kender mine værdier og ved, hvad jeg står for. Og de ændrer sig ikke bare fordi at jeg spiller fodbold i et andet land, der har et andet værdisæt end i England. 

Gareth Southgate var da også hurtig til at tage afstand fra buh-råbene. Den engelske landstræner har nemlig været ude at erklære sin support til Jordan Henderson. Det kan du læse mere om her

Jordan Henderson har spillet 9 kampe for sin saudiske klub Al-Ettifaq og har stadig sin første scoring til gode.