• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Comeback for Danmark? Afslører dialog med Hjulmand

Foto: Getty Images

AEK Athens danske midtbanestjerne, Jens Jønsson, drømmer om at gøre comeback på landsholdet, men han ved også godt, at vejen dertil kræver hårdt arbejde og europæisk deltagelse i næste sæson.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Fem landskampe står Jens Jønsson noteret for.

De seneste ligger dog halvandet år tilbage, da han deltog i to VM-kvalifikationskampe mod Færøerne og Skotland. Siden har Kasper Hjulmand ikke set midtbanemandens vej.

Dengang var Jens Jønsson fast mand i Cadiz i en af verdens bedste ligaer La Liga. Hans kontraktsituation sidste forår gjorde dog, at han gled ud af startopstillingen og ud i et skifte til AEK Athen i sommer.

30-årige Jens Jønsson erkender, at skridtet til den græske liga ikke ligefrem fordrer hans chancer for at gøre comeback på landsholdet. Én ting kan dog ændre situationen.

Det fortæller han om i et interview til Tipsbladet.

- Jeg står ikke forrest i køen, men det gjorde jeg jo heller ikke, da jeg spillede i La Liga. Det vidste jeg også godt, da jeg skiftede hertil. Jeg snakkede også med landstræneren om det.

- Den græske liga er et skridt ned i forhold til La Liga. Hvis det skal hjælpe min sag, så skal jeg spille i europæiske turneringer. Så det er et mål for næste sæson, at vi enten skal i Champions League eller Europa League.

Jens Jønsson får dessinger af Kasper Hjulmand og Morten Wighorst, inden sin indskiftning mod Island. (Foto: Lars Rønbøg).

Selvom midtbanekrigeren, der kæmper med om det græske mesterskab i AEK Athen, ikke er forrest i køen til en plads i Kasper Hjulmands landsholdstrup, så er håbet intakt.

- Jeg drømmer selvfølgelig om at komme tilbage på landsholdet. Det arbejder jeg også på hver dag, men når det så er sagt, så har jeg også stor respekt for dem, som spiller i Serie A, Premier League og Bundesliga. Det er indiskutabelt bedre ligaer, så det er naturligt.

Foruden den trup, som Kasper Hjulmand udtager, så har landstræneren flere gange slået fast, at han har en lang liste på op til 50 boblere.

- Jeg ved ikke, om jeg er en af boblerne. Jeg ved i hvert fald, at de kigger, men om jeg er en af boblerne, det ved kun han, fortæller Jens Jønsson.

Har du haft dialog med Hjulmand siden skiftet?

- Jeg har haft lidt løs dialog med Hjulmand. Jeg ved i hvert fald, at de kigger.

Jens Jønsson er en stor profil i AEK Athen, hvor han spiller fra start hver gang. Aktuelt kæmper AEK Athen også med om mesterskabet, hvor man ligger nummer to med 69 point.

Panathinaikos indtager qua en bedre målscorer førstepladsen. I weekenden møder AEK Athen de forsvarende mestre, Olympiakos, som ånder dem i nakken på tredjepladsen.