• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Torsten Kjems Hansen

Corona-kaos på landsholdet uden træner: Nye spillere udtages

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Robert Skov er smittet med corona, hvilke sender otte spillere og begge landstrænerne i karantæne inden onsdagens testkamp mod Sverige.

Af Torsten Kjems Hansen

Corona-smitten florerer på det danske landshold frem mod onsdagens testkamp mod Sverige og de kommende Nations League-kampe mod Island og Belgien. 

Efter det seneste tilfælde af smitte i landsholdslejren, hvor Robert Skov og en behandler er konstateret smittet har det sendt en helt stribe spillere og trænere ud i isolation. 

Der er tale om landstræner Kasper Hjulmand, assistenttræner Morten Wieghorst, samt spillerne Frederik Rønnow, Yussuf Poulsen, Rasmus Falk Jensen, Pione Sisto, Anders Dreyer, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Martin Braithwaite.

Alle er sendt i isolation for at mindske risikoen for smittespredning, da alle de isolerede personer har været i kontakt med Robert Skov eller behandleren. 

Landstræner Kasper Hjulmand er naturligvis ærgerlig over situationen, da han i forvejen har måttet se bort fra syv spillere fra engelske klubber på grund af de engelske indrejseregler i forhold til personer, der har opholdt sig i Danmark. 

- Vi lever i en tid, hvor mange arbejdspladser – herunder også klubhold og landshold i fodboldens verden – bliver ramt af corona-smitte. Det er ærgerligt for holdet og særligt for de to smittede.

- Vi ønsker at passe mest muligt på hinanden og følger det forsigtighedsprincip, som myndighederne anbefaler. Vi vil senere i dag udtage spillere, så vi kan spille testkampen mod Sverige.

- Derefter håber vi at have mange af de andre spillere tilbage til kampene mod Island og Belgien. Uanset hvad vil vi gøre alt for at stille stærkt hold og levere en stærk præstation mod svenskerne, siger Kasper Hjulmand. 

I fraværet af Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst vil det være angrebstræner Ebbe Sand, målmandstræner Lars Høgh og analytiker Mounir Akhiat der vil stå i spidsen for landsholdets kamp onsdag mod Sverige.

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus