• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Damsgaards svære år: Har taget et skridt tilbage

Foto: Getty Images

Mikkel Damsgaard føler, at han er på rette vej igen efter et besværligt år.

Af Ole Hoffskov

Mikkel Damsgaard har benyttet sommeren til at bytte Sampdoria ud med Brentford, og dermed har han føjet endnu et rød-hvidt kapitel til en efterhånden lang dansker-historie i London-klubben.

Den 22-årige offensivspiller har døjet med store knæproblemer, men de er passé, og han fastslår, at han nu for alvor er klar til at se fremad.

- Jeg synes, det står fint til. Jeg har det rigtig godt og er faldet rigtig fint til i Brentford. Det er selvfølgelig også en let klub at falde til i som dansker, så det er rigtig positivt. Jeg mærker ikke noget til de problemer, jeg har haft, efter at jeg er startet på en ny medicin, så jeg kan ikke klage, siger Mikkel Damsgaard til Tipsbladet og tilføjer om skiftet til Brentford:

- Det er en god klub, og så har de en rigtig god plan for mig, som jeg kan se mig selv i. Jeg skal bygges op igen, og det er et godt sted at være. Jeg synes, ligaen er et skridt op, og det kan udvikle mig endnu mere.

- Jeg havde et efterslæb fra startenen, og derfor har der været noget, jeg skulle indhente. Jeg var ikke på 100 procent, men det er jeg nu, og jeg glæder mig til forhåbentlig snart at starte inde i en kamp. Det føler jeg, at jeg er klar til. 

Han kan se tilbage på et ophold i Sampdoria, der startede noget bedre, end det sluttede - ikke mindst grundet de føromtalte knæproblemer.

- Det var et rigtig godt første år, men andet år var op og ned af flere forskellige grunde. Men jeg synes, det er en god klub, og jeg var glad for min tid i Italien, selv om det første år var noget bedre end det andet, siger han.

Det er godt et år siden, at Mikkel Damsgaard hamrede det berømte frispark i kassen på Wembley, og dengang var danskeren ét af de hotteste navne i europæisk fodbold. Siden har det været op ad bakke for Brentford-spilleren.

- Jeg synes, jeg er et godt sted, så jeg er ikke ærgerlig over noget i forhold til, hvilken klub jeg spiller i og så videre. Men jeg havde helt klart håbet, at det seneste år ville have været bedre for mig, og at jeg havde spillet mange flere kampe. Jeg ville gerne have taget et skridt frem i stedet for et tilbage. Jeg ville gerne have spillet 30-40 kampe mere, end jeg har, fastslår han.

Mikkel Damsgaard har underskrevet en aftale frem til 2027 med Brentford, som han foreløbig har spillet fem kampe for.