• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Danmark falder yderligere på verdensranglisten

Foto: Getty Images

Danmark falder på verdensranglisten efter blamagen mod Kasakhstan. Top 10 er efterhånden langt væk for Kasper Hjulmands tropper.

Af Ole Hoffskov

Det er ikke længe siden, at Danmark var i top 10 på FIFA's verdensrangliste, men fiaskoen til VM og brøleren mod Kasakhstan i EM-kvalifikationen i sidste måned har sendt landsholdet i frit fald. 

Den officielle verdensrangliste fra FIFA er endnu ikke offentliggjort, men mediet Football-rankings har lavet en udregning på baggrund af de mange landskampe i marts, og den viser, at Danmark falder en enkelt plads.

Det vil sige, at Kasper Hjulmands tropper nu er nummer 19 i verden - Danmark og Senegal bytter på plads verdensranglisten, således Sadio Mané og holdkammeraterne nu er nummer 18. 

Den danske 19. plads er stadig god nok til, at Kasper Schmeichel og co. fortsat er det bedste hold i Norden. Sverige er nummer 22, Norge er nummer 44, Finland er nummer 56, og Island er nummer 64.

Helt i toppen har Argentina overtaget førstepladsen på verdensranglisten fra Brasilien, der også er blevet overhalet af Frankrig og nu er nede som nummer tre. Belgien og England er henholdsvis nummer fire og fem.