Foto: Getty Images
Landshold

Danmark undgår giganter i EM-kvalifikationen

Kasper Hjulmand glæder sig over Danmarks topseedning forud for lodtrækningen til EM-kvalifikationen.

VM i Qatar begynder om under to måneder, men forud for søndagens Nations League-opgør mod Frankrig kiggede Kasper Hjulmand helt frem imod EM 2024, som skal spilles i Tyskland. 

Lodtrækningen til EM-kvalifikationen finder således sted om to uger, og allerede inden sidste spillerunde i Nations League ligger det klart, at Danmark er topseedet. Det skriver Ekstra Bladet

Det bør i udgangspunktet gøre Danmarks vej til EM betydeligt nemmere, idet Kasper Hjulmands tropper med topseedningen undgår svære modstandere som Belgien, Holland, Italien, Kroatien og formentlig også Spanien og Portugal. Danmark kan selvfølgelig heller ikke trække Tyskland, der er vært ved EM 2024. 

- Det er virkelig gode nyheder for dansk fodbold, vi havner i det øverste seedningslag til EM-lodtrækningen, lyder det, ifølge Ekstra Bladet, fra Kasper Hjulmand. 

Landstræneren kommenterede samtidig det paradoksale i, at Danmark med en sejr over Frankrig potentielt kan trække franskmændene i EM-kvalifikationen, idet et fransk nederlag i Parken kan resultere i en nedrykning i Nations League for verdensmestrene, der i så fald også vil ryge ned i andet seedningslag i EM-kvalifikationen.

Allerede nu er det sikkert, at Danmark kan trække England, idet englænderne med fredagens nederlag til Italien rykkede ud af A-gruppen og dermed havner i andet seedningslag.