Video : Tipsbladet
Landshold

Dansk EM-stjerne er åben for at eje Superliga-klub

Yussuf Poulsen vil ikke udelukke, at han i fremtiden bliver en del af Friends of Lyngby, som ejer Lyngby Boldklub.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Det er efterhånden 11 år siden, at Lyngby Boldklub solgte Yussuf Poulsen til RB Leipzig, der siden har taget turen helt op til toppen af det tyske fodboldhierarki. 

Ganske usædvanligt for moderne fodbold har danskeren været med hele vejen. 

Men selv om han har været væk fra dansk fodbold i et tocifret antal år, så er det ikke sådan, at han ikke stadig følger med. For Lyngby Boldklub har stadig en plads i hans hjerte, og faktisk var han også inde og se dem spille mod udgangen af den nu afsluttede Superliga-sæson. Det fortæller han til den danske presse torsdag formiddag ved Danmarks træningsanlæg i Freudenstadt. 

- Jeg var ude og se deres fantastiske sejr over Viborg på 3-1, som mere eller mindre gjorde det muligt, at de selv kunne afgøre at blive oppe. Jeg følger stadig med, slår han fast.

Og fremover er det ikke fuldstændig utænkeligt, at Yussuf Poulsen bliver en større del af klubben. Han vil i hvert fald ikke afvise at blive en del af ejerkredsen Friends of Lyngby, der ejer hovedparten af Lyngby Boldklub. 

Skal du ind og være en del af Friends of Lyngby?

- Det ved jeg ikke. Måske på et tidspunkt. Jeg blev tilbudt det, men der hjalp jeg på andre måder i forhold til at prøve at indhente penge til Lyngby, der var presset.

- Jeg havde ikke tid til at have fokus på det. Der var nogle andre ting, der var vigtige, forklarer han. 

Yussuf Poulsen er ikke afvisende for at blive en del af ejerkredsen i Lyngby Boldklub i fremtiden. Foto: Malte Dunk

At Yussuf Poulsen skulle bruge hele sin foreløbige voksenkarriere i RB Leipzig var nok ikke det, som Lyngby havde regnet med, dengang de solgte ham som 19-årig. 

Den danske klub har angiveligt en fin videresalgsklausul af det transferbeløb, som RB Leipzig sælger ham for, men det kan være, at der aldrig falder en krone på den front. Yussuf Poulsen har i hvert fald nogle år tilbage af sin kontrakt med Leipzig, og hans markedsværdi bliver nok ikke ligefrem større, heller ikke med tanke på, at han lørdag fylder 30 år.

- Jeg bliver ikke yngre, så deres peak indtægt er nok forbi, siger han med et smil på læben omkring videresalgsklausulen. 

Yussuf Poulsen har en stor stjerne i RB Leipzig, og han står noteret for 396 førsteholdskampe for klubben.