• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Dansk landsholdsspiller jubler over fedt skifte

Foto: Getty Images

Rasmus Nissen Kristensen kan ikke få armene ned over sit skifte til Premier League-klubben Leeds United.

Af Ole Hoffskov

De fleste fodboldspillere drømmer om at komme til Premier League - for Rasmus Nissen Kristensen gik drømmen i opfyldelse i sommerens transfervindue.

Her byttede han den østrigske mesterklub Red Bull Salzburg ud med Leeds United, og danskeren har med det samme sat sig tungt på højre back-positionen i sin nye klub og fået masser af spilletid.

Nu byder hverdagen ikke længere på guldkampe og Champions League-opgør, men den tidligere FC Midtjylland-spiller er slet ikke i tvivl om, at han er havnet på en højere hylde.

- Jeg synes, det har været fedt. Det har naturligvis været en stor omvæltning, for det er et helt andet niveau til dagligt. Det har været udfordrende for mig, og det har jeg virkelig nydt. Vi har også fået en god start på sæsonen, siger Rasmus Nissen Kristensen til Tipsbladet og tilføjer:

- Det er en større klub, og der er omstændigheder udefra, som gør, at det hele bare et på et andet niveau. Det gælder selvfølgelig ikke mindst den modstand, men er oppe imod hver uge. Det er virkelig fedt at spille Premier League. Man kan virkelig mærke, at folk går op i det, og der er en forrygende stemning på lægterne hver weekend.

- Man er som spiller nødt til at hænge i med næb og kløer for at kunne følge med, og det er med til at udvikle mig. Jeg kunne allerede mærke det fra min første kamp til kamp fem – jeg blev bedre og bedre. Det er verdens bedste liga. 

Rasmus Nissen Kristensen drømmer også om at bide sig fast på landsholdet, hvor han skal kæmpe med Alexander Bah og Jens Stryger Larsen om minutterne og Kasper Hjulmands gunst.

- Min mentalitet er, at jeg gør det så godt som muligt, og forhåbentlig kan jeg gøre det svært for Hjulmand at træffe en beslutning om, hvem der skal spille. Jeg er her i holdets tjeneste, og det er det vigtigste for mig, lyder det fra Leeds-spilleren.

25-årige Rasmus Nissen Kristensen er foreløbig noteret for otte landskampe.