Video : Tipsbladet
Landshold

Dansk stjerne svarer rasende Granit Xhaka

Morten Hjulmand taler nu om skærmydslerne med den schweiziske stjerne Granit Xhaka.

HELSINGØR (Tipsbladet): Morten Hjulmand skulle kun bruge ni minutter på banen i lørdagens landskamp mod Schweiz, før han fik sat lidt gang i gaden.

I en kamp, der ellers var en langgaber, røg den danske midtbanespiller og Schweiz’ store stjerne Granit Xhaka nemlig i totterne på hinanden efter en duel midt på banen. Fra pressepladserne var det tydeligt at se, at der blev sagt lidt af hvert, og at parterne ikke var helt tilfredse med hinanden.

Dagen derpå møder Morten Hjulmand den skrevne presse, og første punkt på dagsordenen er den meget omtalte infight.

- Det er sådan nogle situationer, der opstår i løbet af en kamp. Der opstår nogle hidsigheder i fodbold en gang imellem, og det er sådan, det er. Den type, jeg er, er, at jeg kommer ind med noget energi.

- På den anden side så lader jeg også tingene, der sker på banen, blive på banen, og jeg har ikke noget behov for at tage den med uden for kridtstregerne, siger Morten Hjulmand til Tipsbladet og den fremmødte presse.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: Alamy

Granit Xhaka har siden udtalt, at danskeren kom ind i duellen med for voldsom tænding, og at han ikke mener, at man skal gøre, som Hjulmand gjorde i kampen. En udtalelse, Sporting-danskeren tager med ophøjet ro.

- Jeg tænker, at jeg har meget få landskampe, og jeg skal ind og bevise, at jeg skal starte inde for det danske landshold. Det vil jeg gerne bevise over for landstræneren. Det er en del af mig og en del af min måde at være som spiller. Jeg kommer ind med energi og aggressivitet, og det kommer jeg ikke til at ændre. Jeg har et stort ønske om at blive en del af det her hold og få en fast rolle på det her hold, så det er de ting, jeg bringer i spil på banen, siger Morten Hjulmand.

Jonas Wind har kendt dig i mange år og sagde efter kampen i går, at du altid har spillet med meget temperament på banen. Kan du genkende det?

- Ja, jeg er en temperamentsfuld spiller, men jeg synes, jeg har tingene under kontrol, og det har jeg også vist i mine professionelle kampe. Selvom jeg får mange gule kort, er jeg god til at kontrollere mig selv. Det er vigtigt, at jeg ikke mister hovedet, og det har jeg ikke gjort før og kommer heller ikke til det, siger Hjulmand og tilføjer:

- Da jeg var ungdomsspiller, havde jeg mange diskussioner med min ungdomstræner om mit temperament. Men de har altid sagt, at de aldrig vil tage det fra mig.

Morten Hjulmand, 24 år, har spillet fire landskampe. Til daglig er han en stor profil i den portugisiske storklub Sporting CP.