• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Sebastian Stanbury

Dansk super-årgang har skuffet: Regnede med mere

Foto: Getty Images

DBU's talentudviklingschef Flemming Berg mener ikke, at der er kommet nok landsholdsspillere ud af den berømte årgang 1994, der for 10 år siden imponerede ved U/17-EM.

Af Sebastian Stanbury

På mandag er der jubilæum i dansk fodbold. Den 3. maj er der gået 10 år, siden det danske U/17-landshold bestående af spillere fra årgang 1994 spillede EM-åbningskamp mod Serbien i det, der skulle blive en imponerende slutrunde.

Det danske landshold høstede maksimumpoint i puljen og var uheldige med at tabe semifinalen til Tyskland. Og det var et hold med markante spillere som for eksempel Frederik Holst, Riza Durmisi, Patrick Olsen, Christian Nørgaard, Lasse Vigen, Lucas Andersen, Viktor Fischer, Kenneth Zohore, Yussuf Poulsen og '95'eren Pierre Emile Højbjerg – for bare at nævne nogle af profilerne.

Men når det danske A-landshold til sommer skal deltage ved EM for de voksne, er der ikke mange af de store profiler fra årgang 1994 med. Yussuf Poulsen er sikker i truppen, Christian Nørgaard kommer nok også med, og så er der altså Pierre-Emile Højbjerg fra 1995. Men flere bliver det næppe til.

- Man siger typisk to til tre spillere per årgang. Når man så har en stærk årgang som den her, så havde man nok regnet med mere, når vi kigger i bakspejlet, siger DBU's talentudviklingschef Flemming Berg til Tipsbladet.

- Christian (Nørgaard, red.) kom til Hamburg tidligt, Viktor kom afsted tidligt, Zohore havde man også stor tiltro til. Jeg ville have troet, at Lasse Vigen havde opnået A-landskampe baseret på, hvordan han spillede på det tidspunkt. Man kan også sige med ret og rimelighed, at Riza Durmisi også havde været med, hvis han havde haft en karriereforløb som forventet. Så det er skuffende, at vi ikke rammer flere. Det er reelt set kun to, fordi Pierre-Emile er fra årgangen under. Årgangen har ikke fået det ud af det, som man på det tidspunkt havde håbet. Det er rimeligt at sige, synes jeg, uddyber Flemming Berg.

Til gengæld tror han stadig på, at der kan flere landsholdsgennembrud fra årgang 1994 – måske endda fra en eller flere spillere, der ikke var en del af det dygtige U/17-landshold, men som siden har overhalet profilerne fra dengang.

- Jeg vil ikke afvise, at en spiller som Maxsø når 30 A-landskampe. Det kan godt være, fordi han spiller så stærkt, som han gør i Superligaen. Men Maxsø kunne jo ikke rigtig spille sig på holdet dengang. Så der er mange ubekendte og tilfældigheder i sådan noget der. At det kun ender med to spillere, det er ikke en katastrofe, men selvfølgelig er det en skuffelse, når man ser på, hvor stærke spillere, der egentlig var på det tidspunkt, siger Flemming Berg.

Læs meget mere om det berømte 1994-landshold i Tipsbladet, der er på gaden i dag – udover interviewet med Flemming Berg er der interview med keeper Oliver Korch, der var et stort talent, men som i dag er stoppet med fodbold, samt en oversigt over, hvad der skete med alle spillerne fra EM-slutrunden for 10 år siden.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020