• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Torsten Kjems Hansen

Danske stjerner i problemer før EM: Vigtigt

Foto: Getty Images

Hvordan går det med Christian Eriksen, Andreas Cornelius, Kasper Dolberg og Martin Braithwaite med kun fire måneder til EM-slutrunden? Få en update her.

Af Torsten Kjems Hansen

Der er nu kun fire måneder til sommerens EM-slutrunde, blandt andet skal afvikles på dansk grund.

Chefredaktør på Tipsbladet, Troels Bager Thøgersen, tager et kig på nogle af de spillere, der er utroligt vigtige for landstræner Kasper Hjulmandsoffensiv frem mod slutrunden men kan havne i problemer med spilletiden i klubberne og dermed også EM-forman.

- Christian Eriksen er allestedsnærværende – bortset fra på banen for Inter. For det er ikke meget, han fortsat får spillet.

- Christian Eriksen lykkedes ikke med at komme væk i januars transferviundue, hvilket næppe er en god ting for hans egen karriere eller for det danske landshold frem mod EM-slutrunden, siger Troels Bager Thøgersen, der forudser noget af en udfordring for Kasper Hjulmand og resten af trænerstaben omkring landsholdet. 

- Christian Eriksen spiller lige præcis tilstrækkeligt til at den fysiske form nok skal være ok, med mindre at træner Conte helt holder op med at bruge ham, eller at det ender med en skade.

- Det er et tæt kampprogram for Inter, men Christian Eriksen må nok regne med, at startpladsen overvejende bliver mod de mindre hold.

- Der skal et godt stykke arbejde til og en god plan for både Christian Eriksen og staben omkring landsholdet, så han kan stå knivskarpt til sommer. For at sige det mildt, er det ikke oplagt, at man kommer i absolut topform og toppræsterer, når man får relativt sporadisk med spilletid og er inde og ude af startopstillingen. Og mest ude for Christian Eriksen i øjeblikket, lyder det fra Troels Bager Thøgersen.

En anden spiller, der kan få det mere end svært i de kommende måneder, er angriberen Andreas Cornelius, der skal slås for spilletiden i Serie A-klubben Parma, hvor han sådan set har fået udmærket med spilletid i efteråret – men der bare slet ikke kommet nogle mål.

Parma styrkede i januar angrebet med to spillere, der meget vel kan presse den målløse dansker ud af både startopstillingen og chance-rollen som indskifter.

Angreskollegaen fra landsholdet, Kasper Dolberg, har været ramt af Corona og senest problemer omkring blindtarmen, men med et presset program med både liga og Europa League, er udsigten til spilletid acceptabel, selv om det blot er blevet til tre scoringer i sæsonens ligakampe.

Martin Braithwaite er der masser af larm omkring i FC Barcelona, der hentede danskeren på en specialregel uden for vinterens transferviundue tilbage i 2020.

Med en klub, der har så stor bevågenhed som det er tilfældet med FC Barcelona, er det ikke let at være på et hold, der slet, slet ikke præsterer på det forventede niveau. For modgang i FC Barcelona bliver nådesløst kritiseret i medierne og hos fansene, hvilket gør det mere end svært – også for Martin Braithwaite.

- Med Messi på vej ud ad døren og klubben i total økonomisk kaos – så er det ikke nemt at være Barcelonaspiller. Og slet ikke for Braithwaite, der af og til også bliver dunket oven i hovedet med, at han var reservespillere, som Barcelona hentede uden for transfervinduet.

- I betragtning har han gjort det ganske fornuftigt og scoret en god håndfuld mål. Han har gjort, hvad træner Koeman beder ham om og slår aldrig op i banen og gør sit til, at det skal klikke.

- Og så alle de her vanvittige omstændigheder, der er omkring ham og med en klub, der er dybt påvirket af, hvad der sker omkring Messi og med er milliard stort hul i regnskabet, er det virkelig er en alvorlig situation. Det kan ikke undgå at påvirke holdet.

Han skal egentlig nok får spilletid, men det er ikke noget nemt sted at arbejde for tiden, og det kommer til at kræve sin mand at stå igennem.

Det går op og ned for Martin Braithwaite i FC Barcelona - men senest har danskeren modtaget ros - læs mere om det her

Se og hør hele Troels Bager Thøgersens gennemgang i videoen øverst

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Optakt: AaB - SønderjyskE

To af ligaens mest formsvage hold mødes i en kamp, der kan blive afgørende for, om de kommer i top 6.

Mere Superliga

Fokus