Foto: Privat
Landshold

Dansk anfører ellevild over landsholdsudtagelse

HB Køges U19-anfører Jonas Idris har dansk og egyptisk pas, og nu er han blevet udtaget til sidstnævntes U20-landshold for første gang.

HB Køges 18-årige venstre back Jonas Idris har fået sig en tidlig julegave. Og det er ikke en blød en af slagsen, som lynhurtigt kan ødelægge julefreden. Nej, det her er en af de bedre.

Han er nemlig blevet udtaget til det egyptiske U20-landshold, der henover julen forbereder sig til Arab Cup næste år. Jonas Idris har både dansk og egyptisk statsborgerskab, hvilket gør det muligt for ham at repræsentere det afrikanske land.

Det er venstrebackens første udtagelse nogensinde, og det glæder han sig selvsagt helt vildt over. Det fortæller Jonas Idris til Tipsbladet.

- Jeg er rigtig glad for at være blevet udtaget til det egyptiske U20-landshold. Jeg glæder mig til at spille sammen med nogle dygtige fodboldspillere, hvor jeg er klar til at vise mit potentiale frem.

Dét, at han bliver udtaget er altså et stort skulderklap, og et vidnesbyrd om, at man holder øje med ham frem mod en mulig A-landsholdsdebut. Arab Cup spilles således i starten af januar, og her syner man altså Jonas Idris henover julen for som minimum at se hans talent an ved selvsyn.

Jonas Idris forlod for lige knap et år siden Sønderjyske til fordel for HB Køge, hvor han er en del af klubbens U19-hold. I sommer forlængede han så sin aftale som et led i en større satsning på talentudvilking i HB Køge, hvor man gerne ser sine unge spillere tage turen fra akademiet til førsteholdet.

- I den kommende tid vil vi se flere af dem indgå i transitionsfasen til førsteholdet og på sigt blive permanente førsteholdsspillere. Det er vores fælles mål, ingen tvivl om det, sagde direktør i HB Køge, Per Rud, i forbindelse med forlængelsen.

Den transition er Jonas Idris også godt i gang med. Han har dog sin førsteholdsdebut til gode, men han træner ofte med 1. divisionstruppen. Her banker han også på til sin debut efter flere flotte præstationer i efteråret.

Jonas Idris er i øvrigt ikke det eneste danske talent, der er udtaget til det egyptiske U20-landshold. Lørdag oplyste Brøndby IF, at deres U19-spiller Malek Bakhit også er udtaget.

Venstrebacken har tidligere i karrieren spillet på FC Københavns akademi, men det var altså til fordel for Sønderjyske, at han rykkede fra FCK i januar 2021. To år senere tog han så tilbage til Sjælland, da HB Køge slog kløerne i ham.

I efteråret er det blevet til 14 kamp i U19-divisionen, hvor han også har anførerbindet omkring armen. HB Køge indtager andenpladsen i U19-divisionen.