Video : Tipsbladet
Landshold

Dansker fatter intet af landstræners beslutning

Finlands landstræner, Markku Kanerva, køber ikke kritikken fra sin danske kollega.

Da Markku Kanerva, Finlands landstræner, udtog sin trup til nationens to EM-kvalifiaktionskampe mod Slovenien og Kasakhstan var han gået forbi Simon Skrabb.

Kantspillerens er på kontrakt i Kalmar FF, der har danske Henrik Jensen som cheftræner, og han har mildest talt været flyvende. Seks fuldtræffere og otte asisster er facit med fire spillerunder igen af Allsvenskan.

Men chancen for at udbygge sin landskampsrekord, som lige nu tæller 14 optrædener, blev ikke til noget denne gang. Det forstod Henrik Jensen ikke meget af, da han blev spurgt ind til fravalget af Simon Skrabb.

- Det er mit største spørgsmål efter den her kamp - hvordan fanden kan han ikke være på landsholdet i Finland. De må have mange gode fodboldspillere i Finland, hvis han ikke bliver udtaget, lød det fra Henrik Jensen til Aftonbladet, efter Simon Skrabb havde scoret det afgørende mål i en kamp mod Malmö FF.

En bemærkelsesværdig udtalelse, som også er nået hele vejen til nationens landstræner, Markku Kanerva, der finder Henrik Jensens udtalelser besynderlige.

- Det er meget sjældent. Jeg tror, at han som erfaren træner forstår, at cheftræneren træffer beslutninger med de bedste intentioner for holdet, siger Markku Kanerva ifølge hs.fi, inden han svarer igen.

- Jeg ved ikke, hvor mange af vores kampe, han har set. Jeg ved ikke, om han har nogle forslag til hvilken rolle og i hvilken position, Skrabb skal spille. Det er svært at sige. Alle har ret til deres egen mening, afslutter han.

Markku Kanerva følger Simon Skrabb tæt, og han er klar over, at den finske offensivspiller har gjort det godt i Kalmar FF. Ifølge Simon Skrabb kigger den finske landstræner efter hurtigere spillere, hvilket han har fortalt Aftonbladet.

Lørdag spillede Finland sin første kamp under denne landsholdstermin, da man blev rundbarberet af Slovenien. 3-0 tabte finnerne på udebane, hvilket sendte en matchbold til Danmark, som selv sejrede over Kasakhstan.

Nationerne dyster om en plads ved EM i 2024, hvilket lige nu ser bedst ud for Danmark og Slovenien, mens Finland og Kasakhstan halter efter. Nordirdland og San Marino er hægtet af.