Video : Tipsbladet
Landshold

Dansker tager muligt kæmpeskifte ganske roligt

Nogle af verdens største klubber vil have Morten Hjulmand, men det bruger han ikke meget tid på at tænke over.

HELSINGØR (Tipsbladet): Morten Hjulmand er på vej mod stjernerne efter nogle rigtig flotte år i italienske Lecce, brænder han nu banen af i Sporting CP, som han skiftede til i sommer.

Midtbanekrigeren ønskede at komme op på en højere hylde, og den har han indtaget med maner. Selv er han også rigtig glad for tilværelsen i Sporting CP.

Det fortæller han dagen derpå til Tipsbladet og den fremmødte presse i Helsingør.

- Jeg synes, jeg har udviklet mig godt. Jeg har lagt det på, som jeg skulle. Det var målet, da jeg skrev under med Sporting, at vi skulle lægge nogle ting på mit spil, og det synes jeg, at vi har fået gjort, og vi har gang i en god sæson.

- Jeg nyder rigtig meget at være i Sporting, ligeså vel det sportslige som det private. Det er et godt sted, jeg er kommet til. Jeg er rigtig glad for, at jeg traf den beslutning i sommer om at skifte til Sporting. Jeg har været lidt overrasket over, hvor stor en klub det egentlig er, så jeg nyder hvert et øjeblik.

Hvordan har det overrasket?

- Når man ser akademiet og møder staben og spillere og kommer på stadion, kan man mærke, at det er en meget, meget stor klub i Europa, som man skal repræsentere. Der er et vist pres, når man skal repræsentere sådan en klub, så det overraskede mig lidt.

Morten Hjulmand er gået direkte ind på Sportings defensive midtbane, hvor han er fast mand uge efter uge. Han har tilmed fået lagt et par mål og assister på sit spil, som han ellers ikke har lavet mange af i sine tidligere klubber.

De gode præstationer har også fået rygtemøllen til at dreje. Tottenham og Manchester United fra Premier League bliver kædet sammen med danskeren, mens Tipsbladet for nylig kunne fortælle, at FC Barcelona også er interesseret. Selv tager han spekulationerne ganske roligt.

- Det lægger jeg ikke rigtig så meget i. Jeg har fokus på en meget lang sæson, hvor vi har mange kampe og har lang vej endnu. Vi har ambitioner, som blev sat før sæsonen, og dem vil vi gerne i mål med, siger han og tilføjer:

- Nu er der så mange rygter i international fodbold, at det er svært at finde hoved og hale i, så for at være ærlig er det ikke noget, jeg bruger tid på. Ellers kunne jeg ligge og spekulere i mange timer. Jeg bruger min dagligdag i Sporting på at optimere mig selv som spiller.

Udover status som en stor profil i Portugal, begynder Morten Hjulmand, 24 år, også at bide sig fast omkring det danske landshold. Lørdag kom han på banen til sin fjerde landskamp i nullerten mod Schweiz.

Det var med fuld pedal og klammeri med Granit Xhaka. Men det er ikke tilfældigt, at midtbanemanden går på banen med ekstra ild i øjnene i landsholdsregi.

- Det betyder rigtig meget, og det er også derfor, at jeg i en kamp som i går vil ind og vise mig frem og vise, at jeg skal være en del af truppen til EM. Det synes jeg selv, at jeg skal, og at være en del af det danske landshold er noget, jeg har arbejdet frem mod i mange år. Det er også en af grundene til, at jeg tog det step til Sporting i sommer, for at komme op på en højere hylde, så jeg kan komme tættere på det her hold, siger han og tilføjer:

- Så det er klart et mål at komme til EM med det danske landshold, men jeg ved også, at der er en vigtig periode nu for Sporting og mig, og det tager også en masse fokus, og det skal det også. Men med mine præstationer på klubplan tror jeg, at mine landsholdsminutter nok skal komme.

De kommende måned byder på en tæt topkamp i den portugisiske liga, mens man også er i spil i pokalturneringen. 40 kampe står Morten Hjulmand noteret for siden skiftet til Sporting CP.

Foto: Alamy.