• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

DBU ansætter ny topboss

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

DBU har ansat ny administrerende direktør.

Af Ole Hoffskov

DBU har fundet afløseren for Jakob Jensen, der ved udgangen af maj fratræder som administrerende direktør.

Valget er faldet på 54-årige Erik Brøgger Rasmussen, der kommer fra et job som ambassadør og Danmarks faste repræsentant hos FN og andre internationale organisationer i Genève. Han har tidligere været ansat i Udenrigsministeriet.

- Fodbold har en magisk kraft og energi, som jeg glæder mig til at arbejde med. Fodbold kan samle tusindvis af danskere på stadion til landskampe og klubkampe, og oplever i disse år kolossal interesse fra danskerne. Men fodbold kan også samle tusindvis af børn til træning, stævner og kampe med glæde, venskaber og fællesskaber.

- Og så har fodbold en vigtig rolle for motion og folkesundhed samt for at bidrage til integration og øget forståelse for diversitet. Jeg glæder mig til at bidrage til fortsat udvikling af dansk fodbold i tæt samarbejde med både medarbejdere, bestyrelse og de mange klubber og frivillige, som knokler og brænder for dansk fodbold, siger Erik Brøgger Rasmussen.

Hos DBU er der også glæde over ansættelsen af Erik Brøgger Rasmussen.

- DBU og dansk fodbold står et stærkt og spændende sted med rekord mange medlemmer, udsolgte landskampe og sportslig succes med deltagelse i EM – og VM-slutrunder. Men vi skal videre og står med store projekter foran os, som den nye direktør sammen med bestyrelse, ledelse, medarbejdere og samarbejdspartnere skal realisere. Processen har bekræftet, at DBU´s omdømme står historisk stærkt, og vi er glade for, at DBU kan tiltrække en profil med så stor ledelseserfaring fra både ind- og udland med fokus på samarbejde og løsning af komplicerede opgaver og strategier, siger formand Jesper Møller.

Flere end 70 havde søgt jobbet som administrerende direktør i DBU - et job, som Erik Brøgger Rasmussen tiltræder 1. oktober.