• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

DBU-boss: Han kan blive landstræner efter Hjulmand

Foto: Getty Images

Når Kasper Hjulmand en dag stopper som dansk landstræner, så har man allerede en erstatning i tankerne. Hvis man overhovedet kan få ham.

Af Oliver Okstrøm

Kasper Hjulmand har som dansk landstræner gået fra den ene succes til den anden. Han har kontrakt med DBU til og med EM i 2024, og med den nuværende succes kan det tænkes, at han kan lokkes af en stor, udenlandsk klub.

Men hvem skal så tage over på landsholdet? DBU's fodbolddirektør Peter Møller peger i et interview med Campo på, at det kan blive Brentfords Thomas Frank, der kan blive den næste landstræner.

- Thomas er en dygtig træner, som helt klart ville være attraktiv. Jeg tror mere det handler om, hvorvidt om han er mulig at få fat i, når nu han er så populær, siger han og fortsætter:

- Ender han pludseligt i nogle af de store klubber i England? Det kunne jo også være, at han vælger at gå den vej, lyder det fra Peter Møller.

Senest har Thomas Frank også taget en stor skalp i Premier League, da hans hold lørdag slog mægtige Manchester City med 2-1 på udebane.

Møller peger endvidere på, at det kan være svært at spå om, hvem der ender som Danmarks landstræner, hvis der kan gå to, fire eller otte år - alt efter hvor længe Hjulmand bliver. Og det håber Møller på, at han gør i lang tid.

Foruden Thomas Frank, så bliver Mainz' Bo Svensson også nævnt, og dermed vil den tyske klub kunne sige, at de har haft to tidligere trænere, der er blevet dansk landstræner, da Hjulmand selv var forbi dér i løbet af sin trænerkarriere.

Peter Møller minder desuden om, at der er gode assistenttrænere på landsholdet også. Uden at nævne deres navne. Men det er Morten Wieghorst og Christian Poulsen. Derudover mener DBU-bossen også, at der er gode navne i Superligaen, som han ligeledes ikke sætter navne på.

Danmark har stadig fem pladser åbne i deres VM-trup. En af dem kan gå til en Superliga-spiller. Læs mere om det her.