Video : Tipsbladet
Landshold

De er Hjulmands EM-favorit: Sindssygt smart af dem

Danmark kan risikere at stå over for Kasper Hjulmands EM-favorit i ottendedelsfinalen, hvis man bliver toer i gruppen.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Når Tyskland og Skotland senere fredag sparker EM-slutrunden i gang, så bliver det med en af Kasper Hjulmands forhåndsfavoritter i hovedrollen. 

For Danmarks landstræner har store forventninger til det tyske landshold, der kan glæde sig over at have hjemmebanefordelen den næste måneds tid. 

Forventningerne er endda så store, at Hjulmand ikke vil blive synderligt overrasket, hvis Julian Nagelsmanns tropper går hele vejen. Det fortalte Hjulmand fredag formiddag ved landsholdets træningslejr. 

- Der er de sædvanlige. Frankrig har et fantastisk hold. England ser ud til at have en rigtig god mulighed. De har været i semifinale og finale og har en fantastisk gruppe spillere.

- Jeg tror, at Tyskland kan gøre det på hjemmebane. Jeg kender lidt til Julian også, så de kan også gøre det, siger Hjulmand, der i feltet efter de tre fremæver Portugal, Italien og Holland. 

Tyskland kan faktisk blive Danmarks modstander i ottendedelsfinalen, hvis tyskerne som ventet vinder gruppen, og Danmark bliver toer. 

Real Madrid-stjerne kan gøre forskellen
Selv om Hjulmand i første omgang fremhæver Frankrig og England, så er det Tyskland, som han bruger klart mest tid på at tale om. Særligt det faktum at den nylige Champions League-vinder Toni Kroos er tilbage på midtbanen efter et længere landsholdsstop for at styre slagets gang. 

I den måde Hjulmand taler på, er man slet ikke i tvivl om, at han beundrer Toni Kroos som spiller.

- Jeg synes, de har et spændende fodboldhold, og det er sindssygt godt set med Kroos – både med balancen og roen. Ikke kun spillemæssigt, men også det for han er simpelthen så fantastisk som spilfordeler. Du kan bare give ham bolden.

- De har også et enormt talent i Florian Wirtz, som er fantastisk, Musiala... Jeg tror, at de med Julian kan ramme den rigtigt.

Toni Kroos kan blive en nøglespiller ved EM, forudser Kasper Hjulmand. Foto: Alamy

Hjulmand kan godt mærke, at der blæser positive vinde over det tyske mandskab, hvis miks mellem unge store talenter og erfarne vindere er spændende. Derfor har han en fornemmelse af, at de rammer noget. 

Tæt samarbejde med Portugals landstræner
Naturligvis tænder Kasper Hjulmand også fjernsynet fredag aften, når Tyskland så skal forsøge at få en god start på slutrunden i åbningskampen mod Skotland. Det er dog ikke sådan, at han forventer at blive beriget med helt nye måder at se fodbolden på, når fodboldfesten slutter om en måneds tid. 

- Jeg forventer ikke de store taktiske overraskelser. Der er ikke noget, der tyder på det. Jeg har ikke set noget, der tyder på specielle tendenser. Det er spændende bagefter at kigge det godt igennem, men det er ikke noget, jeg forventer. Det kommer fra klubber og Champions League, for det er der, tingene foregår taktisk.

Kasper Hjulmand kan dog ikke snige sig helt fri fra at blive inspireret af nogle af hans landstrænerkolleger, og særligt samarbejdet med Portugals landstræner Roberto Martinez, der også har været landstræner for Belgien, er tæt.

- Jeg har været en del sammen med Roberto Martinez, og ham har jeg et rigtig godt forhold til. Det har jeg også med Gareth (Southgate, red.). Jeg har snakket en del med Roberto om, hvad der egentlig kan lade sig gøre med landsholdsfodbold, siger Hjulmand og peger på den måde, Martinez formår at rykke de Bruyne rundt på banen og være fleksibel i måden at spille fodbold på, dengang han var træner for Belgien.

- Jeg har et godt forhold til mange af trænerne, men de taktiske ting og inspirationen kommer mest fra klubfodbold, for det er der, man kan gøre noget. Det er så svært her, forklarer Hjulmand.

Roberto Martinez' Portugal kan muligvis komme langt til EM, forudser Kasper Hjulmand. Foto: Alamy

Han fremhæver eksempelvis det at skabe en grundstamme på holdet og få succes derfra.

Danmarks indleder EM-eventyret på søndag mod Slovenien.