• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Delaneys store nedtur: Det må gøre sindssygt ondt

Foto: Getty Images

Thomas Delaney er i problemer på klubplan, og det har nu kostet midtbanespilleren en ellers fast plads på landsholdet. Tipsbladets chefredaktør tager Delaneys nedtur under lup.

Af Ole Hoffskov

Thomas Delaney er midt i en benhård periode i sit fodboldliv. 

Den tidligere FC København-stjerne blev skadet under VM og fik dermed en stor drøm spoleret. Derefter skiftede han på en lejeaftale fra Sevilla til Hoffenheim, men Delaney har fået en skrækkelig start i Tyskland, hvor det er blevet til nederlag i syv ud af syv kampe. På det seneste har han også mistet pladsen i startopstillingen.

Derfor så landstræner Kasper Hjulmand heller ingen anden udvej end at udelade Thomas Delaney til de kommende EM-kvalifikationskampe mod Finland og Kasakhstan. Midtbanespilleren har været en fast mand under den danske landstræner, men hans nuværende forfatning er ikke til at spille på landsholdet. 

Det er et hårdt slag for alle parter, lyder det fra Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

- Det må gøre sindssygt ondt på både Kasper Hjulmand og Thomas Delaney, at midtbanespilleren nu er vraget til landsholdet. Det er et eksempel på, hvor hurtigt det kan gå i fodbold. Fra at være nøglespiller på et landshold, mange stillede skyhøje forventninger til efter EM-slutrunden, er Delaney på få måneder gået til at være sat udenfor både på sit nye klubhold og på landsholdet.

- Det har ikke været et af de lette telefonopkald. Kasper Hjulmand har, med rette, været ekstremt glad for Thomas Delaney, der er et positivt omdrejningspunkt på landsholdet på og uden for banen. Men det viser også, at Hjulmand drager en konsekvens af, at udtagelsen af VM-truppen samlet set viste sig at være for præget af spillere ude af topform.

- Delaney kunne selvfølgelig ikke gøre fra eller til, når han blev skadet så hurtigt under VM, men ude af VM-spotlightet og med to trods alt overkommelige modstandere i Finland og Kasakhstan har Hjulmand virkelig rystet posen, hvilket altså koster Delaney pladsen, siger Troels Bager Thøgersen.

Tipsbladets chefredaktør er sikker på, at Thomas Delaney kommer i betragtning til landsholdet igen så snart, der er fremgang at spore i dagligdagen på klubholdet.

- Jeg tror ikke, parterne har lukket døren, men selvfølgelig skal Thomas Delaney tilbage til fast, stabil spilletid med lidt mere succes, end han har oplevet i et meget tungt forår med Hoffenheim. Der ligger en del arbejde forude, hvis han skal med til EM 2024 i Tyskland, som da i øvrigt ville være den perfekte måde at slutte af på med forholdet til tysk fodbold og i stedet for det på alle tænkelige måder triste VM 2022 i diktaturstaten Qatar, lyder det fra Troels Bager Thøgersen.

FC København arbejdede på at hente Thomas Delaney retur i januars transfervindue, men han endte som bekendt i Hoffenhein, der er bundprop i Bundesligaen og vader rundt i nederlag. Den disposition er let at kritisere set i bagklogskabens klare lys, men så sort-hvidt er det ikke.

- Jeg synes, det er for nemt at sige, at Thomas Delaney bare skulle være taget hjem til FC København, og at alt så havde været godt og intakt, inklusiv Delaneys landsholdsplads. De første måneder i Hoffenheim har været ekstremt vanskelige med nederlag og nu en ufrivillig plads uden for startopstillingen, men det er ingen garanti for, at Delaney var strøget direkte ind på FC Københavns midtbane og straks havde spillet til at vinde Forårets Profil her i Tipsbladet senere på foråret. Det ved vi ganske enkelt ikke, fastslår Troels Bager Thøgersen.

Thomas Delaney har blot spillet 45 minutter i Hoffenheims seneste tre kampe. På lørdag venter en hjemmekamp mod Hertha Berlin, som Delaney og co. kan overhale i tabellen med en sejr.