• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

- Der er ingen tvivl om, vi spiller for Christian

Foto: Getty Images

Martin Braithwaite slår fast, at det danske landshold går på banen for Christian Eriksen på torsdag. Han glæder sig desuden over støtte fra nær og fjern.

Af Anders Dehn

Når de danske spillere møder Belgien i landsholdets anden EM-kamp på torsdag, vil de bruge Christian Eriksen som motivation. Det siger Martin Braithwaite til Viaplay mandag formiddag.

Braithwaite var den første spiller, der søndag delte sine tanker offentligt med et opslag på sociale medier. Han kaldte Eriksens kollaps for "et af de mest skræmmende øjeblikke i mit liv."

DBU havde på det tidspunkt allerede slået fast, at landsholdet ville spille videre i EM-slutrunden. Og nu siger Braithwaite altså, at spillerne gør det for Eriksen.

- Det er en meget speciel situation. At Christian har det bedre betyder ekstremt meget for os alle sammen. Vi har mærket den enorme støtte, der har været fra Danmark og hele verden, og det er fantastisk, siger han til Viaplay.

- Men vi skal selvfølgelig samle os til at spille på torsdag. Jeg ved, at Danmark står sammen, og de kommer til at hjælpe os rigtig meget på torsdag. Vi skal nok få samlet os sammen til at spille for Christian, for der er ikke nogen tvivl om, at vi spiller for Christian på torsdag. Han ville 100 procent have ønsket at kunne være der sammen med os. Det må vi bruge som motivation, når vi går ud på banen.

Danmark møder som nævnt Belgien, der indledte EM med at slå Rusland 3-0. Danmark tabte som bekendt 1-0 til Finland, efter kampen blev genoptaget. På det tidspunkt havde den været afbrudt i 108 minutter, mens Eriksen først modtog behandling, og spillerne siden varmende op på ny.

Seneste nyt om Christian Eriksen er, at hans tilstand fortsat er stabil, og at han efter omstændighederne har det fint.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020