Video : Tipsbladet
Landshold

Forbund i modvind: Tog vodka med til VM i Qatar

Det polske fodboldforbund fik bragt en stor mængde vodka til VM i Qatar, selvom det er forbudt at medbringe alkohol til oliestaten.

Det polske fodboldforbund, PZPN, har tidligere været i modvind, og nu rammes forbundet af endnu en skandale.

Mediet meczyki.pl kan således fortælle, at folk fra det polske fodboldforbund fik stillet et "hav af gratis vodka" til rådighed under VM-slutrunden i Qatar sidste år. Udenrigsministeriet og den polske ambassade i Qatar var angiveligt involverede i missionen, selvom det er ulovligt at tage alkohol med ind i landet.

Derudover fik man transporteret Kabanos-pølser, der er en populær spise i Polen, til Qatar, selvom svinekød også er ulovligt.

- Hos PZPN har vi etableret et tæt samarbejde med den polske ambassade i Doha. Den polske ambassadør i Qatar besøgte forbundets hovedkvarter i Warzawa to gange. Ambassadøren hjalp PZPN-kontoret med at verificere troværdigheden og pålideligheden af lokale forretningsenheder, der skulle levere varer til PZPN.

- PZPN og ambassaden påtog sig også det fælles initiativ at organisere "polske dage i Doha," hvis formål var at promovere Polen, herunder mad og drikkevarer, i det qatariske samfund. Sådan viste importen af ​​store mængder alkohol sig at være en formalitet, fortæller en anonym kilde, der var medansvarlig for at få varerne til Qatar til meczyki.pl.

På det sociale medie X har det polske fodboldforbund siden forklaret sig.

- Det polske fodboldforbunds samarbejde med den polske ambassade i Qatar blev reguleret af en partnerskabsaftale underskrevet af repræsentanter for begge institutioner. Formålet med aftalen var samarbejdet mellem det polske fodboldforbund og ambassaden i den fælles organisering af projekter under projektet med titlen: "Promovering af polsk mad, Polen smager godt - under FIFA World Cup i fodbold 2022."

- Målet med projektet var at styrke Polens positive image, fremme den polske økonomi og udvikle polsk eksport af produkter fra landbrugsfødevaresektoren samt forbedre anerkendelsen af ​​polske produkter i staten Qatar, skriver PZPN blandt andet.

Polen røg ud i ottendedelsfinalen efter et 3-1-nederlag til Frankrig.