Landshold Lars Gram-Hanssen

Disse danske stjerner kan skifte klub denne sommer

Foto: Getty Images

VM i Qatar nærmer sig med hastige skridt, og flere danske landsholdsspillere går en sommer i møde, hvor de meget vel kan foretage et klubskifte. Tipsbladet zoomer her ind på de profiler fra Danmarks landshold, der har størst sandsynlighed for at skifte klub denne sommer.

Af Lars Gram-Hanssen

De danske landsholdsspillere kan tage en velfortjent sommerferie nu, og for flere af spillerne gælder det, at de sandsynligvis skal spille for en ny klub i næste sæson. 

En række danske stjerner rygtes således væk fra deres nuværende klubber, og Tipsbladet zoomer derfor nu ind på de spillere, der meget vel kan pakke kufferterne denne sommer. 

Troels Bager Thøgersen, chefredaktør for Tipsbladet Print, analyserer herunder situationen for de forskellige danske landsholdsstjerner, der er genstand for transferrygter i disse dage.

Spillerne optræder i prioriteret rækkefølge, baseret på sandsynligheden for, at de skifter klub denne sommer. 

Andreas Christensen
For forsvarsspilleren ligger det helt fast, at han skal til en ny klub, da Chelsea har sagt farvel til ham. 

- Jeg lover ikke at spise tapas i et år, hvis han ikke skifter til FC Barcelona. Alt lyder til at være på plads, Chelsea har sagt farvel, og det er vel kun Barca-præsident Joan Laportas slagsmål med ligaen og deres licensregler, der får præsentationen til at trække ud, siger Troels Bager Thøgersen.

- 'AC' bør få en betydelig rolle på Barcelona-mandskabet, der jo har brug for en boldspillende midtstopper til cheftræner Xavis spillestil. Det eneste, der gør mig lidt nervøs på danskerens vegne, er den fri transfer, for det kan gøre det en anelse nemmere at vælge andre spillere, man har betalt kassen for. Men mon ikke han spiller, det ny FC Barcelona har jo ikke råd til at parkere så mange millioner i lønkroner på bænken, som man har gjort de seneste fem-syv år.

Jens Stryger Larsen
Backens kontrakt med Udinese udløber, og der har været rygter om interesse fra Trabzonspor.

- Stryger hælder mod at blive i udlandet, og selvom det er træls for Brøndby, forstår jeg godt, han vælger Brøndby og Superligaen fra. Det er for tidligt at vende hjem, når vi ser på det spil, han senest har leveret for landsholdet. Det er jo ikke en rusten spiller, der er gået i stå, det var bare Udinese, der legede moderne fodboldvirksomhed og bænkede en loyal spiller, der ikke vil forlænge sin kontrakt, siger Troels Bager Thøgersen.

Christian Eriksen
Der er tonsvis af rygter om Christian Eriksen, der har kontraktudløb i Brentford. 

- Christian Eriksen skal have lov at træffe sine egne beslutninger. Men hvis det var mig, ville jeg stile så højt som overhovedet muligt og vælge en klub, der har en realistisk chance for at vinde Champions League, siger Troels Bager Thøgersen.

- Det vil koste på lønnen og spilletiden, men hvad husker man bedst om ti år? Starter i 37 af 38 ligakampe og en 11. plads i Premier League i sæsonen 2022/23, eller et attentat på Champions League-finalen i Istanbul? Jeg synes, Christian Eriksen skal gå efter guldet, hvis muligheden viser sig.

Eriksen kan således fint begå sig i en rigtig stor klub, lyder det fra chefredaktøren.

- Det har været så vildt at se ham folde sig ud i foråret. Jeg havde aldrig forestillet mig, at det ville gå så stærkt eller godt. Han kommer ikke i startopstillingen i Manchester City, Liverpool, Bayern München eller Real Madrid, men ellers kan jeg ikke se, hvorfor de store klubber ikke skulle kunne bruge ham, især hvis begge parter er indstillede på, at han ikke skal spille 97 procent af minutterne, siger Troels Bager Thøgersen.

- Det kan endda være en fordel med et sted, hvor Christian Eriksen ikke skal spille 90 minutter hver søndag og hver onsdag, nu hvor fodboldbosserne har gjort i nælderne og tilladt Qatar at holde fast i et VM i november og december. Det bliver jo et udskilningsløb som Arnold Schwarzenegger i Running Man, hvor det handler om at overleve og kunne stå på benene, så det kan faktisk være en fordel i det kommende år, at man ikke skal brænde benene totalt af hver tredje dag.

Martin Braithwaite
Angriberen har tilsyneladende ikke travlt med at forlade Barcelona, selvom han ikke får spilletid i den spanske storklub. 

- Jeg ved godt, Martin Braithwaite får megen kritik for ikke bare at sige, at han skal væk fra FC Barcelona, og at spilletid er det eneste, der fylder i hans verden, siger Troels Bager Thøgersen.

- Prøv at forestil jer en forhandling, for eksempel hvor I skal købe et hus. Går I så ind til sælger og brøler: NØJ HVOR ER DIT HUS FLOT, HER VIL JEG BO, TAG ALLE MINE PENGE OG TI PROCENT TIL ? Nej, man spiller kostbar og siger, man skal overveje.

Braithwaite kan godt forlade Barcelona denne sommer, mener Troels Bager Thøgersen.

- Martin Braithwaite skal da videre til en god klub, hvor han spiller mere, men hvorfor skal han smide alle sine kort i forhandlingerne med FC Barcelona om et exit? Så vi i Danmark kan blive bekræftet i, at han drømmer om landsholdet hver nat og bare brændende ønsker at skylle sin Barcelona-kontrakt ud, så vi kan sige, at han er en Ægte Fodboldspiller? Det her er en forhandlingssituation, og i øvrigt Martin Braithwaites liv, ikke vores. Og så tror jeg, han ender med at finde en ny klub til august.

Jannik Vestergaard
Forsvarsspilleren er røget ud i kulden i Leicester, hvor han ikke stort set ikke har spillet i foråret.

- Det dur ikke, at han sidder så meget på bænken, og når man først er i Brendan Rodgers' hundehus, er det svært at slippe ud igen, siger Troels Bager Thøgersen.

- Jeg tror, Vestergaard ender med at finde en ny klub på et lidt lavere niveau end Leicester. Husk på, at det er blevet en klub, der kan betale både 200 og 300 millioner kroner for en spiller, det er en kæmpe klub i dag sammenlignet med før mesterskabet i 2016. Så det er ingen skam at komme til en mindre Premier League-klub eller en af de andre topligaer og spille mere: Det bør Vestergaard sigte efter.

Daniel Wass
Wass har kun fået én kamp for Atlético Madrid siden skiftet fra Valencia i januar, efter at backen blev skadet i debuten mod Barcelona. 

- Det ser ikke holdbart ud i Atlético Madrid, desværre, for det er en attraktiv klub, uanset om man kan lide Diego Simeones spillestil eller ej, siger Troels Bager Thøgersen.

- Kan Wass og Brøndby blive enige i 2022, når de ikke kunne i 2021? Jeg ville ikke holde vejret i spænding, der er så meget tilbage i tanken, at han skal blive ude et par år til og vinde noget med en mindre klub end giganten Atlético,

Kasper Dolberg
Angriberen har haft en svær sæson i Nice, hvor han blandt andet er blevet kritiseret af sin egen cheftræner. 

- Jeg fatter ikke, Galtier smed Dolberg under bussen på den måde, han gjorde i foråret med kommentarerne om, at angriberen skulle vise noget mere i sit udtryk og kropssprog, siger Troels Bager Thøgersen.

- Undskyld mig, men det er typisk meget ekstroverte uden indsigt i andre mennesker, at de tror, meget introverte mennesker som Kasper Dolberg ikke gider eller kan.

Et klubskifte kan således være en løsning for angriberen, mener Troels Bager Thøgersen. 

- Kasper Dolberg skal finde et sted, hvor han har gode muligheder for fast spilletid og folk, der forstår ham. Det kan stadig være Nice, men så skal der da vist startes på en frisk med cheftræneren,

Victor Nelsson
Forsvarsspilleren har gjort det godt både i Galatasaray og på landsholdet, og på det seneste har der været rygter om interesse fra Torino. 

- Det er aldrig til at vide med de tyrkiske traditionsklubber. 'Gala' havde en rædsom sæson og har brug for knaster til at genopbygge holdet, på den anden side skal man jo også have stærke forsvarsspillere som Victor Nelsson til at holde sammen på holdet, så man ikke går i opløsning som i perioder af sidste sæson, siger Troels Bager Thøgersen. 

Et skifte til en større liga som Serie A vil dog give glimrende mening, lyder det. 

- Jeg kan godt forstå, hvis Victor Nelsson er klar på at hoppe på et godt tilbud fra for eksempel Italien. Tyrkiet er ikke det mest stabile sted at befinde sig her i 2022, så hvis han kan få fast spilletid i en større liga og samtidig give Galatasaray en solid profit, kan det være i begge parters interesse,

Joakim Mæhle
På landsholdet har han været flyvende, men i Atalanta har Joakim Mæhle været inde og ude af holdet. Nordjyden skal dog ikke søge væk for enhver pris, lyder det fra Troels Bager Thøgersen. 

- Man må ikke undervurdere, hvor fed en klub Atalanta er i disse år. Rent fodboldnørdet er det et af de mest avancerede offensive kollektiver i verden, og de kan sagtens få en sæson til i toppen af rækken.

Der har været rygter om interesse fra Tottenham, og et skifte til Premier League kan selvfølgelig være svært at sige nej til for Mæhle.

- Men man kan dårligt fortænke Joakim Mæhle i at søge en fast plads og højere løn, hvis muligheden byder sig. Jeg tror ikke, Atalanta er pjattet med tanken om et salg, så der skal mange penge på bordet, men det kunne jo godt være, at nogen i Premier League kunne se ideen. Tottenham er det da ikke helt skævt, hvis vi ellers tror på, han er god nok til så højt et niveau.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.