• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov og Troels Bager Thøgersen

Disse tre teenagere er fremtiden for landsholdet

Foto: Getty Images

A-landsholdet kvalificerede sig i fredags til EM. Dermed har Danmark været til tre slutrunder i træk, og der er flere gode spillere på vej. Vi ser på tre af dem her.

Af Ole Hoffskov og Troels Bager Thøgersen

Det er svært at forudsige, hvem der bliver A-landsholdsspiller, hvem der bliver Superliga-spiller, og hvem der spiller fodbold på divisionsniveau eller for sjov og hygge, når de bliver voksne.

Sådan er vilkårene, hvilket trænere, talentspejdere og klubdirektører ved bedre end de fleste.

Men i nogle særdeles stærke danske ungdomsårgange med et væld af dygtige spillere fra U16- til U/21-alderen i dansk fodbolds stærkeste klubber og i udenlandske topklubber, er der alligevel nogen, der skiller sig ud.

Vi bad Tipsbladets redaktør og fodboldkommentator Troels Bager Thøgersen pege på tre mand, vi bør holde øje med fremover.

Patrick Dorgu
Lecce
Back
Født 26. oktober 2004

FC Nordsjælland har dygtige backs, men man kan da tænke tanken, om de var lige hurtige nok til at lade Dorgu gå relativt billigt til Lecce i sommer, efter han havde været leje dertil i et år.

Det er bare kvalitet at gå ind og spille i Serie A, og på et år har han spillet sig ind på U/21-landsholdet

- Du kan tage Patrick Dorgu fra Lecce med. Han er en meget, meget spændende venstreback, sagde landstræner Kasper Hjulmand i sidste måned til TV2 i landsholdslejren om spillere, han havde forbigået til truppen.

Vi ser det igen og igen i disse år: Klubberne er blevet hurtigere til at give de unge chancen. Men det er nu alligevel imponerende og noget særligt at gøre det i Italien, hvor Lecce er et af de få hold med adskillige unge spillere i idealopstillingen.

Jonathan Asp
Bayern München
14. januar 2006
Central midtbane/offensiv midtbane

Han fylder snart 18 år, han gør det godt i U/19-ligaen og er på Bayern Münchens Youth League-hold, og nu skal han jo snart til at spille noget førsteholdsfodbold.

Bayern München var glade for at få ham købt fri af FC Midtjylland, og det forstår jeg godt – det her ligner en kommende topspiller.

Chidozie Obi-Martin
Arsenal
Forward
Født 29. november 2007

Det siger jo rigtig meget, at Englands ungdoms-landstrænere forsøgte at fastholde Chidozie Obi, efter de i første omgang havde lokket ham over på Englands U/16-landshold i begyndelsen af i år.

Det lykkedes, heldigvis for DBU og danske fodboldfans, for DBU at lokke Arsenal-spilleren tilbage til U/17-landsholdet, hvor han spillede ni kampe fra august til oktober.

Det er naturligvis for tidligt at sige med sikkerhed, hvad det ender med for en spiller, der først fylder 16 år i næste uge.

Men en fremragende fysik og en næse for mål, der gav ham ti mål i en nylig kamp mod Liverpool med U/16-holdet, siger jo meget godt, hvorfor han er en af dem, Kasper Hjulmand holder et øje med.

Som så mange andre helt unge spillere, der har god gavn af deres fysik, er det vigtigt, han bliver ved med at blive dygtigere teknisk og i sin spilforståelse.