Video : Tipsbladet
Landshold

Dreyer rygtes væk: Jeg ved det simpelthen ikke

Anders Dreyer er lige nu rigtig glad i RSC Anderlecht, hvor han nyder stor succes, men han drømmer større.

HELSINGØR (Tipsbladet): Anders Dreyer nyder i øjeblikket stor succes i RSC Anderlecht, og belønningen er atter kommet i form af en landsholdsudtagelse. 

Får Dreyer enten spilletid mod Schweiz eller Færøerne i de to kommende testkampe, så vil det være første gang siden november 2021, at han får minutter på det danske A-landshold. 

Det vil dog ikke være overraskende, for Anders Dreyer har været i strålende form i denne sæson, hvor han er en af de største profiler i belgisk fodbold. 15 scoringer og otte oplæg i 28 ligakampe er bestemt godkendt, men spørgsmålet er, hvor længe Anderlecht råder over ham.

Det, vi har lige nu i Anderlecht, er meget specielt, i og med vi også er så mange danskere.

Anders Dreyer
RSC Anderlecht

Hans navn er begyndt at florere i rygtemøllen, og for nylig kunne den store belgiske avis Het Laatste Nieuws melde, at Anderlecht har en plan om at sælge ham efter næste sæson, eller denne hvis Dreyer brænder EM-banerne af til sommer. 

Men det er ikke sådan, at hovedpersonen selv går og tænker over et muligt klubskifte lige i øjeblikket. Det slår han fast overfor Tipsbladet og den skrevne presse fra landsholdslejren tirsdag formiddag.

- For at være helt ærlig, så er det ikke lige noget, jeg tænker over. Jeg har det mega godt i Belgien og i Anderlecht. Min kæreste har det godt i Bruxelles, og det skal man også vægte højt. Nu har jeg trods alt været rundt omkring i Europa og prøvet forskellige steder.

- Det, vi har lige nu i Anderlecht, er meget specielt, i og med vi også er så mange danskere. Jeg ved godt, at det kan splitte fra sommer, og vi kan være rundt omkring, men jeg kender klubben, træneren og sportslederen, og hvad der skal ske, ved jeg simpelthen ikke, siger han. 

Anders Dreyer tager fremtidssnakken i stiv arm med en rolig stemmeføring. Det er tydeligt at mærke, at han ikke stresser over det, og at han har det godt, der hvor han er.

Vil til top fem-liga
Han kan konstatere, at konkurrencen er stor på landsholdet, og blandt andet konkurrerer han mod Jesper Lindstrøm og Gustav Isaksen, som begge gør sig i en top fem-liga i form af Serie A. 

Succes på højeste plan er afgjort noget, som tæller op i en landsholdssammenhæng, men er det noget, som Dreyer selv sigter efter? Helt afgjort.

- Hundrede procent. At skifte fra Midtjylland til Anderlecht var for ikke at skulle tage det helt store step - lidt ligesom dengang jeg tog fra Midtjylland til Rubin Kazan. Det er for at få et mellemstep, inden man forhåbentlig gjorde det så godt, at man kunne komme ud i en top fem liga, slår Dreyer fast. 

Så må fremtiden vise, om større klubber fra de største ligaer snart kommer og banker på. Tidligere har der været lidt rygter om Bundesligaen, og der er ingen tvivl om, at hvis Dreyer fortsætter de gode præstationer for Anderlecht, samtidig med at han begynder at vise sig flot frem i landsholdstrøjen, så vil der være mange klubber, som kan bruge en spiller med så stort et slutprodukt som ham.