• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

- En markspiller vil aldrig kunne relatere til det

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Ingen dansker har så meget pres på sin som Kasper Schmeichel, mener han selv. Det tvinger ham og andre målmænd til at træne usædvanligt fokuseret.

Af Anders Dehn

Det er målmandens lod. Hver eneste fejl, han laver, kan potentielt koste hans hold sejren. Derfor er Kasper Schmeichel og hans kollegaer i målet nødt til at træner anderledes fokuseret end markspillerne, siger den danske keeper til DR.

Han er Danmarks sidste bolværk mod at indkassere mål og således en vigtig brik i den stærke defensiv, der gør landsholdet så svært at besejre. Men han mener også, at markspillere kunne lære noget af målmænd.

- Hvis du ikke har stået derinde, har du ikke nogen idé om, hvor stort et pres, det er. En markspiller vil aldrig kunne relatere til det. Hvis markspillere trænede med samme intensitet og ærgerrighed som målmænd, ville de være de bedste i verden, siger Kasper Schmeichel til DR.

En meget konkret måde, som målmændene kan komme i fokus på under slutrunder, er straffesparkskonkurrencer. Det har Danmark sørget for at træne på op til slutrunden, og Schmeichel har fået gode råd af målmandstræner Lars Høgh.

- Allerede i sidste landsholdssamling mod Israel og Østrig havde vi det oppe som et tema. Kasper og jeg har snakket en del om det i foråret også, og det er ikke kun med keeperne. Det er lige så meget med markspillerne. Der bliver trænet mange frispark - Christian Eriksen sparker jo mange - men hvor mange straffespark tager han reelt i løbet af en måned? Der er faktisk blevet arbejdet meget på det, sagde han forleden.

Høgh er kendt for at have et særligt trick til straffespark. Det har han lært videre til Kasper Schmeichel, fortæller han.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020