Video : Tipsbladet
Landshold

Eriksen har haft fat i Nørgaard: Det er spøjst

Det er en en lidt speciel ting at spille mod hinanden, og så to dage senere være holdkammerater på landsholdet, erkender Christian Eriksen.

Tipsbladet i Helsingør.

I lørdags var de direkte modstandere på Old Trafford, og i dag er de holdkammerater på Hotel Marienlyst, hvor det danske landshold er indlogeret forud for lørdagens EM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan på lørdag.

Christian Eriksen og Christian Nørgaard spillede direkte overfor hinanden i lørdags, da Manchester United fuldendte et vanvittigt comeback og vandt 2-1 over Brentford efter to mål dybt inde i overtiden af Scott McTominay. 

Det, at de mindre end 48 timer senere nu er holdkammerater, er lidt specielt, erkender Christian Eriksen til Tipsbladet og den skrivende presse. Han kan også melde, at han har vendt kampen med sin holdkammerat disse dage.

Hvordan er det at mødes med dem, lige efter man har spillet imod dem? Stikker man lidt til dem, nu hvor I vandt? 

- Jeg har haft fat i Nørgaard. Han var lidt gladere i dag, end han var den anden dag efter kampen. Han ville ikke snakke så meget efter kampen, og det kan jeg også godt forstå. Det var nok en sur pille at få.

- Det er lidt spøjst. Man møder ind to dage efter, man har spillet mod hinanden. Den ene eller den anden vinder, og nu to dage efter så er man gode venner og skal spille noget fodbold for landsholdet igen. Det er en sjov ting, siger den danske playmaker.

Få minutter senere rejser Christian Eriksen sig fra sofaen på Hotel Marienlyst og bliver - ganske passende - afløst af Christian Nørgaard, som er i noget bedre humør i dag end i lørdags.

Hvordan er humøret i dag? 

- Det er okay - det er bedre end i går og i forgårs, vil jeg sige. Det var en hård omgang. 

Christian stak lidt til dig? 

- Ja, de prøvede at ville snakke efter kampen, og det var jeg ikke lige i humør til. De stod derude, danskergruppen. Det var måden, det hele skete på. Det var lidt

tough

. Men nu er humøret fint. Det ville også være en lang uge, hvis ikke jeg kan snakke med dem i en hel uge, lyder det med et grin fra Christian Nørgaard.

Den danske midtbaneslider er i denne sæson anfører for Brentford, og det er en opgave, som han sætter stor pris på. Danskerklubben slider dog med det i øjeblikket, og det kan også mærkes på Nørgaard, som tydeligt er frustreret over de manglende resultater. 

Frustreret var han også i omklædningsrummet efter kampen, og det illustrerer meget godt, hvorfor han ikke havde den store lyst til at tale med andre danskere.

- Jeg tror, jeg sagde ét ord på fire bogstaver, og det råbte jeg ret højt. Folk vidste godt, hvordan jeg havde det, og jeg vidste, hvordan de havde det, kan han afsløre. 

Christian Nørgaard erkender, at klubben mangler en stor portion lederskab, som er forsvundet i form af David Rayas skifte til Arsenal og Ivan Toneys lange karantæne, der holder ham ude indtil januar næste år. 

29-årige Nørgaard spillede hele kampen i lørdagens sene nederlag. Med nederlaget har Brentford blot hentet syv point for de første otte runder.