• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Lars Gram-Hanssen

Før Danmarks kamp: Tribune kan styrte sammen

Foto: Getty Images

Den største tribune er i nedstyrtningsfare på Maksimir Stadion, hvor Danmark i aften møder Kroatien i Nations League. Derfor kommer tribunen til at stå gabende tom, skriver Ekstra Bladet.

Af Lars Gram-Hanssen

Det er ikke på grund af manglende interesse fra de kroatiske fans, at den største tribune på Maksimir Stadion kommer til at stå gabende tom i aften, når det danske landshold møder Kroatien i Zagreb. 

Ifølge Ekstra Bladet er årsagen i stedet simpelthen den, at man ikke tør tage tribunen i brug, idet der er frygt for, at den kan styrte sammen. 

I foråret 2020 blev Zagreb således ramt af et stort jordskælv, der blandt andet gik ud over Maksimir Stadions østlige tribune, der af sikkerhedshensyn har været lukket siden da. 

Denne tribune har ellers en kapacitet på 9500 personer, og det betyder, at den samlede tilskuerkapacitet på Maksimir Stadion er blevet reduceret fra omtrent 35.000 til omtrent 26.000. 

Ifølge Ekstra Bladet forventes der omtrent 1400 danske på plads til aftenens Nations League-kamp, hvor Kasper Hjulmands tropper med en sejr kan sikre sig en plads i Final Four-slutspillet.

På grund af en racismeepisode er Kroatien desuden blevet tvunget til at lukke et andet afsnit på stadion til aftenens kamp, hvilket betyder 3000 færre kroatiske fans. Den historie kan du læse HER.