• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Sådan kan Danmark få en ekstra VM-chance

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Vinderen af kampen mellem Danmark og Belgien får en ekstra chance for at kvalificere sig til VM.

Af Anders Dehn

Hvis de danske landsholdsspillere ikke allerede var motiveret for at møde nummer ét på verdensranglisten, kan Kasper Hjulmand måske hive VM-regelbogen frem. Den burde nemlig øge den danske motivation for at vinde onsdag aften.

Vinderen af Nations League-kampen mod Belgien får en ekstra chance for at kvalificere sig til VM-slutrunden om to år. Forklaringen er kringlet, så hæng på.

Det er kun førstepladserne i de 10 europæiske VM-kvalifikationsgrupper, der får en direkte billet til slutrunden. Nummer to i hvert gruppe skal ud i playoff. Derudover får de to bedste gruppevindere fra Nations League en plads i VM-playoff, der dermed består af 12 hold.

Læs også:Optakt: Belgien - Danmark

Hvis Danmark slår Belgien, er landsholdet sikker på at blive minimum en af de to bedste gruppevindere i Nations League. Og dermed have en ekstra chance for at komme til VM, såfremt holdet hverken bliver nummer ét eller to i kvalifikationen.

De 12 playoff-mandskaber bliver delt op i tre grupper a fire hold. Her er der to semifinaler og én finale i hver gruppe, og vinderne af de tre gruppefinaler får Europas tre sidste VM-pladser. 

Danmark har dog gode muligheder for at kvalificere sig direkte til VM-slutrunden. Landsholdets høje placering på verdensranglisten betyder, at det er i første seedningslag, når der trækkes lod til grupperne i VM-kvalifikationen.

Læs også:Hjulmand modsiger tidligere Anderlecht-træner: Belgien er bedst i verden

Dermed undgår Danmark de på papiret stærkeste hold i Europa i kvalifikationen og vil være favorit til at tage den direkte plads i gruppen. Modstanderne findes ved lodtrækningen den 7. december.

Hvis Danmark slår Belgien og dermed vinder sin Nations League-pulje, venter der også andre belønninger. Dels skal landsholdet deltage ved turneringens finalestævne i oktober næste år, dels udløser det en millionregn over DBU. Læs mere om det her.

Læs også:Før Danmark: Belgien er en ufortjent nummer et

Læs også:Imponeret DBU-boss om landsholdet: Det er sindssygt flot

Læs også:Morten Olsen tvunget foran tv'et: Det er så trist

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020