• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Forventer monstersalg af særlig Maradona-trøje

Foto: Getty Images

Den tidligere engelske landsholdsspiller Steve Hodge har ejet Diego Maradonas berømte trøje fra 1986.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Diego Maradonas ikoniske scoring under VM i 1986, der blev døbt "Guds Hånd", har været med til at forevige den argentinske troldmand som en af historiens største fodboldspillere.

I mere end 35 år har den tidligere engelske landsholdsspiller Steve Hodge haft trøjen, som Maradona spillede i den dag, da han byttede den for sin egen efter kvartfinalen mellem England og Argentina i 1986.

Siden har den været udstillet på museum, men nu vil Hodge sælge den til højstbydende, skriver The Guardian. Det forventes at trøjen kan indbringe ham 35 millioner danske kroner. Fra den 20. april til den 4. maj vil den være på auktion hos det engelske auktionshus Sotheby, hvor interesserede købere kan afgive deres bud.

Diego Maradona havde den ikoniske trøje på i 2-1-sejren over England ved VM i 1986 i Mexico. Først scorede han det ikoniske mål med "Guds Hånd", inden han scorede et næsten mere ikonisk mål, hvor han driblede stort set hele det engelske landshold.

Argentina endte med at vinde VM i 1986 efter en sejr på 3-2 over Vesttyskland i finalen. Maradona har siden indrømmet, at scoringen blev sat ind med hånden.

Diego Maradona døde i november 2020 i en alder af 60 år.