• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Franske medier hylder Danmark: Må beundre Eriksen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Franske medier løfter på hatten for Danmark efter de rød-hvides 2-0-sejr over de forsvarende verdensmestre.

Af Ole Hoffskov

For anden gang på tre måneder lykkedes det Danmark at få skovlen under de regerende verdensmestre.

Søndag aften vandt Kasper Hjulmands tropper 2-0 i et udsolgt Parken og sendte dermed endnu et signal til franskmændene forud for de to nationers møde til VM om præcis to måneder.

Gæsterne stillede med stjerner som Olivier Giroud, Antonie Griezmann og Kylian Mbapé, men franskmændene var ramt af mange afbud, og landstræner Didier Deschamps var derfor nødsaget til at stille med et meget urutineret mandskab.

Det er dog ikke en formildende omstændighed i den franske presse, der giver Les Bleus en hård medfart efter 0-2-nederlaget. Der er dog også ros til det danske landshold - ikke mindst Christian Eriksen.

- Christian Eriksen viste, at han stadig har sit gode overblik under Danmarks sejr over Frankrig. Takket være fuldstændig bevægelsesfrihed i den danske 4-3-3-formation dikterede Christian Eriksen sit holds spil, og han var manden bag alle aktioner, skriver sportsavisen L'Equipe.

Kroatien vandt samtidig 3-1 over Østrig og sikrede sig dermed førstepladsen i gruppen. Det scenarie var det mest sandsynlige før kampen, og football.fr bemærker, at det smittede mere af på franskmændene end Danmark.

- Med sejren tre dage tidligere på Stade de France over Østrig havde Les Bleus gjort, hvad de skulle for ikke være for alvor at behøve at bekymre sig om nedrykning, men man tog ikke hensyn til den berømte skandinaviske stædighed og Danmarks vilje efter at kvalificere sig til Final Four. Den kunne komme i hus ved at dominere franskmændene og samtidig håbe på et resultat af Østrig mod Kroatien. Det var lige præcis det scenarie, Didier Descahmps og hans mandskab havde frygtet, skriver de.

Flere medier hæfter sig ved, at de franske takter er bekymrende her kort før VM.

- Med to måneder til VM er der grund til bekymring. Les Bleus var ganske vist tyngede af mange fraværende spillere, men de udgjorde reelt ingen modstand for Danmark - bortset fra gode 20 minutter, skriver Onze Mondial.

L'Echo Republicain skriver:

- Les Bleus var svækket af en lang række skader forud for opgøret mod "Danish Dynamite", denne meget attraktive EM-semifinalist, men reserverne var gode nok til, at man kunne håbe, det var muligt at tysse på et larmende Parken og 36.000 rød-hvide tilskuere. Men ak, Didier Deschamps' mandskab tabte til et besværligt mandskab. Den røde bølge overmandede den franske trikolore. 

- Det skorter ikke på spørgsmål forud for offentliggørelsen af VM-truppen - eller bekymringer, skriver avisen.

Lalsace bruger spalteplads på at hylde de danske fans.

- Stadion var fyldt, der var en familiær atmosfære, og det danske landshold blev bakket op fra start til slut. Parken vibrerede i årets sidste hjemmekamp, og lige siden EM, hvor Christian Eriksen faldt om, og holdet nåede semifinalen, har det danske hold bevaret et meget tæt forhold til deres fans, lyder det fra avisen, der samtidig hæfter sig ved, at Danmark var Frankrig svært overlegne på dødbolde. 

Kasper Dolberg og Andreas Skov Olsen scorede målene før pausen i Danmarks 2-0-sejr over Frankrig.