Video : Tipsbladet
Landshold

Giver danskerne frihed: Det er der ingen grund til

De danske EM-spillere har ikke et stort regelsæt, som de skal leve under, mens de er afsted til EM-slutrunden.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Når et fodboldlandshold skal toppræstere til en slutrunde, så kræver det, at fokus er fuldstændig i højsædet fra både spillere og stab. 

Hvordan det kan lade sig gøre, er naturligvis vidt forskellig fra land til land.

Torsdag blev det eksempelvis nævnt, at Italiens landstræner Luciano Spalletti havde givet de italienske spillere relativt stramme regler for, hvordan de må gebærde sig, mens de er afsted til EM. 

Her kunne journalisten Manu Heredia opremse fire klare regelsæt, som spillerne skal leve under: 

  • Ingen Playstation. 
  • Ingen spil efter klokken 00.30.
  • Ingen brug af høretelefoner. 
  • Ingen mobiltelefoner på massagebriksen. 

Spalletti skulle have begrundet reglerne med ordene: "Du skal være til stede i det."

I den danske lejr er situationen imidlertid noget anderledes. På spillerhotellet bliver der både spillet dart, bob, Partners, bordtennis og Counter Strike på computerne, har Yussuf Poulsen, Christian Nørgaard og Mikkel Damsgaard alle berettet om i løbet af ugen. 

Landstræner Kasper Hjulmand erkender, at de internt har nogle regler, der skal leves op til, men at det er på et minimum, og at spillerne lever under frihed under ansvar. Det fortæller han fredag til Tipsbladet og den danske presse.

- Vi har så få regler som muligt. Vi er i et land, hvor vi er relativt ansvarlige og kan håndtere den frihed. Vores spillere er super gode, og med den tillid, der er mellem os, er der ikke nogen grund til at lave regler bare for at lave regler. 

- Dem omkring holdet er gode til at lave en lejr. Så der er så få regler som muligt, men med nogle klare ting omkring disciplin og mødetid og alle sådan nogle ting, som bare skal sidde i skabet, siger han og fortsætter:

- Der skal være topkvalitet på træningsbanen og møderne og de ting. Hvad der sker ved siden af er med så få regler som muligt. Vi forsøger at optimere på ting som kost, søvn og alle mulige andre ting, for det handler om at vinde, slår han fast. 

Han bliver ikke konkret på, hvilke specifikke regler, der er tale om.

- Der er nogle, men man kan også kalde dem retningslinjer for, hvad der er godt for dig, for at du kan præstere på søndag.

Når det danske herrelandshold i aften sidder på hotellet og følger med i dagens seneste kamp, så vil kampen være færdig omkring klokken 23. Det må spillerne dog godt være oppe til, siger Mikkel Damsgaard efterfølgende med et smil på læben.