• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Victor Risager

Godt nyt for Hjulmand: Schmeichel og co. kan slutte sig til landsholdet

Foto: Getty Images

Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og kompagni har fået tilladelse til at rejse til Danmark.

Af Victor Risager

Danmark var uden blandt andre Kasper Schmeichel og Pierre-Emile Højbjerg i onsdagens landskamp mod Sverige som følge af Englands skærpede coronarestriktioner i kølvandet på den danske minksituation. Ifølge de nye regler skal man nemlig gå i karantæne efter et besøg i Danmark, og af den grund ville de misse vigtige kampe for deres klubhold.

Men nu er der godt nyt for landstræner Kasper Hjulmand og kompagni inden søndagens kamp mod Island. 

De engelske myndigheder giver nu danske og islandske spillere i England speciel tilladelse til at rejse til Danmark og tilbage, uden at de så skal isolere sig efterfølgende. Det oplyser myndighederne ifølge BBC.

- Regeringen har meddelt en undtagelse for et lille antal danske og islandske landsholdsspillere, så de kan rejse fra Storbritannien til København og tilbage, uden at de skal isolere sig efterfølgende, for at deltage i kommende internationale fodboldkampe.

- Denne midlertidige og yderst begrænsede undtagelse vil gøre det muligt for de relevante spillere at blive fritaget for de nye coronakrav og vil hjælpe med at reducere enhver forstyrrelse for Englands kommende Nations League-kampe, oplyser de.

DBU bekræfter også nyheden over for TV2 Sport

Når Danmark møder Island søndag, kan det derfor blive med Kasper Schmeichel tilbage i målet, mens Pierre-Emile Højbjerg, Andreas Christensen og andre altså også kan være med i truppen. 

Læs også:Se billedet: Hjulmand er ude af isolationen

Samtidig slås det fast, at Englands kamp mod Island i næste uge spilles på Wembley.

Der var ellers en hel del usikkerhed angående den kamp, da man efter reglerne ikke må rejse til England, hvis man har været i Danmark. Derfor kunne det islandske landshold, der møder Danmark søndag, umiddelbart ikke rejse til England efterfølgende, men det er nu blevet ændret. 

Læs også:Sand hylder Mæhle: Måske den største motor, jeg nogensinde har oplevet

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020