Video : Tipsbladet
Landshold

Han bliver overgangstræner for Brasilien

Fernando Diniz fra Fluminense bliver landstræner for Brasilien det kommende år, indtil drømmetræneren lander.

Det forventes, at Real Madrid-træner Carlo Ancelotti skal være landstræner for Brasilien, når hans kontrakt i den spanske storklub udløber om et år.

Indtil den italienske træner er fri af sin kontrakt i Madrid, bliver det brasilianeren Fernando Diniz, der skal stå i spidsen for sambanationens udvalgte.

Det oplyser Det Brasilianske Fodboldforbund (CBF) på sin hjemmeside.

Diniz fortsætter som klubtræner for Fluminense under sin etårige ansættelse for landsholdet.

Selv om Ancelotti endnu ikke officielt er præsenteret som kommende landstræner for den fodboldgale nation, så er det efterhånden en dårligt bevaret hemmelighed.

En kilde fra CBF siger til nyhedsbureauet AFP, at aftalen med Ancelotti er på plads, og over for det spanske medie AS nævner CBF-præsident Ednaldo Rodrigues selv Ancelotti.

- Han (Diniz, red.) er en træner, hvis spillestil minder ret meget om den træner, der vil overtage ved Copa America - Ancelotti. De har næsten den samme tilgang til spillet, siger han.

Hvis det ender, som alt tyder på, bliver Ancelotti den første udenlandske træner for Brasilien i næsten 60 år. Argentineren Filpo Nunez var seneste udenlandske træner for holdet, da han i 1965 stod i spidsen for Brasilien i en enkelt kamp.

/ritzau/