Landshold Lars Gram-Hanssen

Hareide om årsag til Højbjerg-fravalg: Det var nok

Foto: Getty Images

Åge Hareide har nu forklaret sin beslutning om ikke at udtage Pierre-Emile Højbjerg og Daniel Wass til VM-slutrunden i 2018.

Af Lars Gram-Hanssen

Både Pierre-Emile Højbjerg og Daniel Wass har været stamspillere på det danske landshold under Kasper Hjulmand, men ingen af de to var med til VM i 2018. 

Og i et interview med Discovery+ har Åge Hareide har nu forklaret, hvorfor han valgte at vrage både Højbjerg og Wass til slutrunden i Rusland. 

- Der var små kontroverser både med Wass og... Jeg tror, at der var en træningskamp mod Tjekkiet, hvor han [Wass, red.] ikke spillede. Og Højbjerg, han demonstrerede lidt for meget, når han blev taget af banen under en kamp. Det er nok for mig, egentlig, lød svaret fra Hareide.  

- Højbjerg var ung, og det var sådan, at han ændrede sig meget, da han blev familiefar. Jeg besøgte jo både Wass og Højbjerg, for jeg vidste jo, hvilke kvaliteter de havde. De gjorde det godt i deres klubber, og det er det vigtigste.

Åge Hareide peger også på, at han gav både Højbjerg og Wass chancen igen senere hen.

- Døren blev jo også åbnet igen, den blev aldrig lukket. Den var lukket i et øjeblik. Men vi tog til VM med andre dygtige spillere, som også skulle udfylde nogle roller. Når vi kom tilbage til EM-kvalifikationen, så var de også tilbage, og der gjorde de også deres job. Professionelle og vigtige spillere, lyder det således fra Hareide. 

- Det er altid sådan mellem træner og spiller, at det er ikke altid, at vi er enige. Men vi er nødt til at skabe en enighed.

Åge Hareide var landstræner for Danmark fra marts 2016 til sommeren 2020.