Foto: Lars Rønbøg / Getty Images
Landshold

Hareide om Bendtners eskapader: Synd det kan ødelægge karrieren

Nicklas Bendtner har haft for vane at skabe opmærksomhed på sig selv uden for banen, og det ærgrer Åge Hareide, at de historier har ødelagt Bendtners karriere.

I Åge Hareides fireårige regeringsperiode for det danske landshold fra foråret 2016 frem til denne sommer, lykkedes det ikke rigitgt Nicklas Bendtner at finde vej til holdet.

Ifølge Hareide har problemer uden for banen forhindret Bendtner i at opnå succes, selvom angriberen har spillet for store klubber som Arsenal og Juventus. I slutningen af ​​2018 blev angriberen idømt 50 dages fængsel for overfald, men afsonede sin dom gennem en elektronisk fodlænke.

- Nicklas sluttede sig til landsholdstruppen, efter at han var blevet topscorer i Rosenborg. Han er meget god til særligt én ting: at putte bolden i mål. Det er en vigtig del af fodbold. Hvad der desværre blev problemet i forbindelse med de sidste kampe, var at han blev småskadet og ikke kunne rejse med til Moskva og Rusland.

Læs også:Thomas Enevoldsen vender hjem til Danmark på en lejeaftale

- Så var der også noget bagefter, da han kom i problemer med politiet i København. Det er en skam, at sådanne ting kan ødelægge en karriere, siger Hareide i podcasten 'Lundh'.

Åge Hareide ved ikke, hvordan han kunne have forhindret, hvad der skete, men ifølge nordmanden handler det om disciplin.

- Det er svært. De (spillerne, red.) skal jo også have lov til at leve et liv. Men du skal have disciplinen til at holde styr på dig selv, uanset hvad. Når vi har dem til træning og kampe, er der sjældent et problem med nogen. Nicklas Bendtner var en hyggelig fyr på alle mulige måder.

Læs også:Kevin De Bruyne får lov at forlade den belgiske landsholdslejr

- Det er det, der er så vigtigt. Lige nu har vi en sag i Norge med Petter Northug, som var en fantastisk skiløber, men som er kommet i problemer efter sin karriere. Det er vigtigt at have kontrol over sig selv. Sådan er det at leve. Uanset om du er en stjerne på banen, eller når du har fri, så skal du kunne holde styr på dig selv i alle sammenhænge. Ellers bliver livet være svært at leve.

Åge Hareide er i dag træner for den norske storklub Rosenborg.

Læs også:Greenwood om landsholdsudtagelse: Drøm der går i opfyldelse

Læs også:U21-landstræner udtager FCM-talent i stedet for skadet Brentford-back

Læs også:Karantæner - hvem er ude?