• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Her er de danske EM-spilleres største nedture

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Nogle af de danske EM-spillere har taget store omveje til EM-slutrunden. Få overblikket her.

Af Anders Dehn

Kommer man med landsholdet til en slutrunde, har man nået det, der ligner toppen af enhver fodboldkarriere. Men de 26 danskere, som Kasper Hjulmand har udtaget, har ikke haft en snorlige vej derop.

Stort set dem alle sammen har været gennem modgang, nedture og store personlige skuffelser, før de nåede til der, hvor de er nu. Deres karrierer er en påmindelse om, at man godt kan gå til tops, selv om man er forbi bunden først.

Her er alle 26 mands største fodboldmæssige nedture og skuffelser.

Frederik Rønnow
Målmanden spillede på U21-landsholdet og i Europa League med Esbjerg fB, som han var udlejet til, men fik ikke en eneste fodboldkamp i 2014 på grund af vedvarende problemer med springerknæ. Da han vendte tilbage i 2015, var det for AC Horsens’ 1. divisionshold.

Jonas Lössl
Blev i 11. time droppet som dansk førstevalg til U21-EM i 2011. Atlético Madrid havde ellers tænkt sig at tage til slutrunden for at se Lössl an. I stedet hentede klubben Thibaut Courtois.

Kasper Schmeichel
Forlod Manchester City i 2009 og skiftede til Notts County i League Two. Her fik han næsten ingen løn i sin ene sæson i klubben, fordi ejeren var en svindler. Dog sportsligt succesfuldt.

Andreas Christensen
Havde imponeret i to sæsoner i Gladbach og egentlig spillet mere eller mindre fast i sin første sæson tilbage i Chelsea. I 2018/19 fik han dog kun otte Premier League-kampe.

Jannik Vestergaard
Havde fået en god start på tilværelsen som professionel, men i 2014 mistede han sin plads på holdet i Hoffenheim. Måtte skifte væk til Werder Bremen for at få spilletid.

Jens Stryger Larsen
Fik ikke forlænget kontrakten i Brøndby i 2013 og endte med at diskutere offentligt med direktøren, hvad årsagen var. Tog en sæson i FC Nordsjælland, før han skiftede til udlandet.

Joachim Andersen
Blev Danmarks dyreste spiller nogensinde, da Lyon købte ham i 2019. Efter en god start mistede han dog sin plads og blev udlejet til Fulham forud for den forgangne sæson for at få fast spilletid.

Joakim Mæhle
Havde mistet pladsen til Rasmus Nissen Kristensen og var både skuffet og rasende over, at han sad på bænken i U21-EM-kampen mod Tyskland for to år siden. Udtalte, at det var ”pisseirriterende”.

Mathias "Zanka" Jørgensen
Spillede på reserveholdet i PSV Eindhoven og fik rødt kort i en kamp mod Willem II’s reserver, fordi han havde slået en modstander. Blev desuden overhældt med øl på vej ud til spillerbussen efter kampen.

Nicolai Boilesen
Blev frosset ud i Ajax og døjede med den ene baglårsskade efter den anden. I juli 2019 pådrog han sig en alvorlig knæskade og kom først tilbage på banen i juli 2020.

Simon Kjær
Gled helt ud af holdet i Sevilla i sommeren 2019 og blev lejet ud til Atalanta for at få gang i karrieren igen i velkendte Serie A. Spillede dog kun fem kampe i den halvsæson.

Anders Christiansen
Troede, at skiftet til KAA Gent skulle være hans store chance i udlandet (fraregnet næsten-danske Malmö FF), men nåede kun at spille én kamp, før klubben ville af med ham igen. Har udtalt, at han følte, at han spildte et år af sin karriere.

Christian Eriksen
Fra sommeren 2019 til begyndelsen af 2021 røg Eriksen ind og ud af holdet. Først i Tottenham og siden i Inter. Det var uvant modgang for Danmarks største stjerne.

Christian Nørgaard
Havde allerede fået Superliga-debut i Lyngby, men i HSV spillede han aldrig for førsteholdet. Tilbragte to sæsoner med sove rundt på U19-holdet og reserveholdet i Regionalliga Nord, Tysklands fjerdebedste række.

Daniel Wass
Var i efteråret 2009 udlejet fra Brøndby til Frederikstad, hvor han fik bare tre kampe, og holdet endte med at rykke ud af den bedste række i Norge.

Mathias Jensen
Hans første udlandsskifte til Celta Vigo endte med skadesproblemer, tre trænerskifter og kaos. Endte samtidig i stormvejr, fordi han udtalte, at der ikke var styr på tingene i klubben. Måtte undskylde efterfølgende.

Mikkel Damsgaard
Fik sit store udlandsskifte på plads i vinteren 2020, men først med effekt fra den følgende sommer. I mellemtiden kom pandemien, så hans første år som udlandsprofessionel har budt på lange perioder uden mulighed for at besøge Danmark og tomme tribuner i Serie A.

Pierre Emile Højbjerg
Var i efteråret 2013 skadet, men skulle bruge kampe og de medfølgende bonusser for at betale for sin kræftsyge fars behandling. Kæmpede efter eget udsagn ”som en fuldstændig vanvittig ” og fik fire kampe.

Thomas Delaney
I 2013/14-sæsonen mistede Delaney sin plads på FCK’s hold, selv om han var anfører. Situationen blev så tilspidset, at Ståle Solbakken på et tidspunkt fik sagt til/råbt ad ham, at han var den dårligste spiller i Superligaen.

Andreas Cornelius
Skulle have været Cardiff Citys helt store angrebsindkøb efter Premier League-oprykningen i 2013, men klubejer Vincent Tan sagde angiveligt privat, at manageren havde fået penge til at købe en Bentley, men hentet en Toyota i stedet.

Andreas Skov Olsen
Som teenager havde han store hofte- og lyskeproblemer, der holdt ham væk fra banen i næsten to år. I FC Nordsjælland frygtede de, at skaderne ville gøre ham fodboldinvalid.

Jonas Wind
Var i sommeren 2019 flyvende, havde bombet løs i sæsonstarten og lå til at få sin første landsholdsudtagelse. Men så ødelagde han korsbåndet og sad ude i de næste 10 måneder.

Kasper Dolberg
Var det helt store angrebshold i Ajax og på landsholdet, men succes forsvandt, lige så pludseligt som den var kommet. Scorede kun seks ligamål i sin anden sæson og havde en lang periode plaget af skader.

Martin Braithwaite
Havde svært ved at komme på holdet i Middlesbrough, der spillede i The Championship, og ragede uklar med manager Tony Pulis.

Robert Skov
Er rykket ud af Superligaen to gange med Silkeborg IF. Anden gang, i 2014/15, var han fast mand, ligesom han var det i den efterfølgende sæson i 1. division.

Yussuf Yurary Poulsen
Begyndte sin seniorkarriere i 2011/12 med fem kampe for Lyngby Boldklub, der dog rykkede ned. Derfor måtte han taget en sæson i 1. division, inden han blev solgt til RB Leipzig.