• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Hjulmand før VM: Flere spillere står på en liste

Foto: Getty Images

Skulle uheldet være ude i de kommende dage, har landstræner Kasper Hjulmand flere spillere klar, han kan indkalde.

Af Kenneth Jensen

Hverken Victor Kristiansen eller Rasmus Højland skal med U20-landsholdet, selv om de oprindeligt var udtaget, og det er ikke, fordi de to spillere er skadet.

Meget tyder på, at de er førstereserver, hvis Kasper Hjulmand skulle løbe ind i et problem i forbindelse med en skade. 

For eksempel kunne man få den tanke, at Rasmus Højlund kunne komme med til VM, hvis eksempelvis Jonas Wind ikke bliver klar alligevel, men det ville Kasper Hjulmand ikke bekræfte på et uformelt pressemøde mandag aften.

- Det har jeg ikke haft noget med at gøre (at de er taget ud af U20-truppen, red.), men det er da klart, at der er nogle spillere, der står på en liste. Vi håber ikke, der sker noget, men det er jo frem til 24 timer før den første kamp, hvis der opstår skader, at vi kan skifte. Men jeg har ikke haft noget at gøre med den udtagelse. Jeg har nok at se til, fortalte Kasper Hjulmand.

Det er formentlig ikke kun de to, der holder sig klar, hvis der alligevel skulle komme en skade, selv om landstræneren har klarmeldt alle 26 fra truppen til VM-slutrunden. Også spillere som Philip Billing og Mathias "Zanka" Jørgensen kan få et opkald, skulle en central midtbanespiller eller en centerback vise sig at blive ukampdygtig til slutrunden.

Men vil Hjulmand sige, hvem der ellers står klar med kort varsel, hvis der bliver behov for en reserve?

- Nej, det vil jeg ikke, lød det fra landstræneren.

Det danske landshold rejser til Qatar tirsdag morgen, og første opgave under slutrunden er en kamp mod Tunesien den 22. november.