Landshold Torsten Kjems Hansen

Hjulmand ikke i tvivl: Eriksen bliver afgørende

Foto: Getty Images

Christian Eriksen er tilbage på det danske A-landshold - og landstræner Kasper Hjulmand er ikke i tvivl om, at det bliver en Eriksen på et højt niveau, der vender tilbage.

Af Torsten Kjems Hansen

Christian Eriksen er tilbage på det danske landshold for første gang siden sommerens uhyggelige kollaps i Parken under EM-kampen mod Finland.

Landstræner Kasper Hjulmand har netop udtaget Christian Eriksen til den 23 mand store trup, der skal spille testkampe mod Holland og Serbien på lørdag 26. marts og tirsdag 29. marts.

Christian Eriksens præstationer for Brentford i de tre kampe, det er blevet til har været nok for Kasper Hjulmand, der på ingen måder tvivler på, at Christian Eriksen er tilbage for at levere på et højt niveau på det danske landshold.

- Jeg har fuldt det tæt og var for nyligt i London og se ham og mærke ham til både kamp og træning. Det niveau, vi har set Christian spille på, har været højt. Han vil gerne have bolden og er afgørende. Jeg ser en kamp på stadion mellem Brentford og Burnley, og jeg mener, at han var kampens bedste spiller. Han mangler fortsat noget, men han er i en god forfatning, og vi glæder os til at have ham tilbage, siger Kasper Hjulmand og tilføjer:

- Det, han kan, er at træde ind på et hold og opfatte situationerne. Hans touch er der - det er den gamle Christian Eriksen. Han mangler måske noget fysisk, men han er tilbage. og jeg forventer, at han træder ind - ikke bare for at spille med men for at være afgørende

At Christian Eriksen nu er tilbage på landsholdet så kort tid efter, at han han lå livløs med hjertestop i Parken tilbage i juni 2021 var på ingen måde noget Kasper Hjulmand havde troet muligt

- Jeg havde slet ikke tænkt over det - om han skulle tilbage og spille fodbold. Det har heller ikke været min opgave at tilskyndet det eller håbe på det. Min opgave har været at støtte Christian og familien i de beslutninger, de har taget.

- Det vigtigste for mig er, at han er afklaret med sit liv og sin beslutning, siger Hjulmand, der er overbevist om, at det bliver en helt særlig aften, når landsholdet tirsdag 29. marts møder Serbien i Parken.

- Det bliver følelsesladet - det er fantastisk positivt. Det er selvfølgelig specielt for Christian, og det bliver en glædens dag med en fantastisk modtagelse.  Og først og fremmest bliver det fedt at få ham tilbage igen på holdet - for det han kan, kan være afgørende i kampene.