Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand klapper i om Ajax-rygte

Kasper Hjulmand har før været sat i forbindelse med Ajax-jobbet, og det rygte er ikke ligefrem noget, som får ham i talehumør.

Tipsbladet i Helsingør

Danmarks landstræner er Kasper Hjulmand, men spørgsmålet er, hvor længe det bliver ved med at være sådan. For godt nok blev kontrakten i sommer forlænget, så den løber til og med VM i 2026, men fodboldverdenen er omskiftelig, og meget kan ske fra det ene øjeblik til det andet.

Ifølge Tipsbladets oplysninger var den danske landstræner i sommer på kandidatlisten i Ajax, uden en aftale var tæt på.

Forventningen i Amsterdam er ifølge Tipsbladets kilder, at John van 't Schip kører sæsonen færdig, med mindre den dybe nedtur bliver værre, og man føler sig tvunget til at handle.

På grund af rygterne var det nærliggende at høre den danske landstræner, om der egentlig har været noget på blokken. Det var dog ikke noget, man fik meget ud af ved landsholdets træningslejr på Hotel Marienlyst i Helsingør, hvor danskeren for anden dag i træk mødte pressen.

Jeg ved, du har fuld fokus på det her landshold, og det der venter, og hvor vigtigt det er. Men det er ikke så lang tid siden, du blev nævnt til et job i Ajax. Det er også en klub, du kender lidt til. Har de kontaktet dig? Har der været noget dialog?

- Du har fuldstændig ret i det første, du sagde. Der er fuld fokus på kampen, siger Hjulmand, mens han klapper hænderne ned i begge lår og gør mine til at rejse sig, inden han får et sidste spørgsmål omkring Slovenien-profilen Benjamin Sesko, som han dog tager sig tid til lige at besvare som det allersidste. 

Dermed er det åbent for fortolkning, om der rent faktisk har været noget om snakken mellem Danmarks landstræner og den hollandske storklub, som Hjulmand kender særdeles godt. Det er nemlig en klub, som han tidligere i sin trænerkarriere har besøgt. 

At få et etableret navn som Kasper Hjulmand fri ville også være svært midt i en sæson og med et EM forude, så det ideelle for Ajax vil være at redde sig gennem denne sæson i stedet for at skulle indskrænke sig til et langt mere snævert kandidatfelt i de kommende måneder og så give en sådan træner en flere år lang kontrakt.

Ajax sluttede også sidste sæson med en midlertidig træner, da John Heitinga tog skridtet op fra ungdomsafdelingen.

Tidligere har Kasper Hjulmand været ude og udtale, at han har afvist andre jobs, mens han har været landstræner.