• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Hjulmand med klar besked: Vis I vil være med

Foto: Getty Images

Kasper Hjulmand fastslår, at han gøre sig forskellige overvejelser om mandagens opgør mod Nordirland. Helt sikkert er det, at Danmark kommer til at tage den på papiret betydningsløse kamp seriøst.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet i Belfast

Danmark er allerede kvalificeret til EM næste år, så i den forstand står der ikke noget på spil, når landsholdet mandag aften runder kvalifikationen af med en udekamp mod Nordirland.

Så hvad var der egentlig at tale om, da landstræner Kasper Hjulmand sammen med Kasper Schmeichel og Joachim Andersen stillede op til det obligatoriske pressemøde i Belfast søndag eftermiddag?

En del ting, heldigvis.

Først og fremmest er det naturligvis interessant at gætte på morgendagens startopstilling, for har Kasper Hjulmand tænkt sig at give nogle af de normale reserver spilletid? Vil han måske prioritere de spillere, der ikke får så mange minutter på klubholdet?

- Jeg tænker ikke på den enkelte spillers kamptræning. Jeg fik en helt masse svar i sidste kamp mod Slovenien, og det er det, jeg er optaget af. Det kan være, jeg stiller nogle nye spørgsmål mod Nordirland, og så kommer der nogle andre svar, men det er sådan, jeg tænker - at vi skal finde en ramme at spille i, som vi tror på, siger Hjulmand og tilføjer:

- Der er mange ting, kampen kan bruges til, og den kan gribes an på forskellige måder. Jeg begynder nu at forberede et vigtigt landsholdsår i 2024, og der ser jeg også tilbage. - herunder på den her kamp mod Nordirland. Der er mulighed for at se ting an, men det er vigtigt ikke at lave for mange eksperimenter.

Landstræneren minder samtidig spillerne om, at opgøret mod Nordirland også er en mulighed for at vise sig frem. Til EM i Tyskland skal der nemlig kun udtages 23 spillere mod 26 ved de seneste slutrunder.

- Jeg vil sige det sådan, at det er en rigtig god idé at vise, man vil være med, lyder det fra Kasper Hjulmand.

Rundt regnet 1.200 danskere har taget turen til Belfast for at støtte landsholdet i den sidste kamp i EM-kvalifikationen. Der er kickoff i Nordirlands hovedstad mandag klokken 20.45.