• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

De danske protest-trøjer: Vi kan forbedre forhold

Foto: Getty Images

Det er afgørende for Kasper Hjulmand, at man sammen med det hollandske landshold kommer med den samme ordlyd på de trøjer, som viser protest mod VM i Qatar.

Af Oliver Okstrøm

Søndag aften diskede Danmark op med en fodboldopvisning mod Moldova, som endte med en 8-0-sejr til det danske landshold. Inden opgøret markede spillerne deres protest mod det kommende VM i Qatar med t-shirts.

Her var det med teksten 'Football supports change', som måske kan være en svær sætning at forstå meningen med. Derfor spurgte tipsbladet.dk's udsendte da også ved det digitale pressemøde til, hvordan landstræner Kasper Hjulmand se på ordlyden på trøjerne.

Det kom han dog ikke helt ind på, da spørgsmålet var kommet igennem landshold-pressechef Jakob Høyers formulering af spørgsmålet, men svarede på baggrunden for valget af netop den slags.

- Teksten er koordineret med det hollandske fodboldforbund og spillerne dér. Det er noget, som er ret godt, fordi vi slutter fælles front på det, lyder det fra Kasper Hjulmand om valget forud for opgøret.

Dog er der ingen tvivl om, at Kasper Hjulmand har sat sig godt ind i, hvordan situationen ser ud.

- Jeg lytter til dem, som har forstand på det. Det har jeg selv. Blandt andet Amnesty siger, at der er et vindue, hvor vi kan bruge den her slutrunde på at få lagt et pres for at få forbedret forholdene for dem, som lider under menneskerettighedskrænkelser. Det lytter vi til, og det må vi tro på. Det er dem, der har forstanden, siger landstræneren.

Endvidere påpeger han, at det er vigtigt, at man får lagt pres på FIFA, ligesom han gentager, at han meget gerne vil have sikret, at man ikke igen kommer til at stå med sådan en udfordring med en VM-slutrunde i et land som Qatar igen.

Fremvisningen af landsholdets t-shirts kan desuden ses øverst i artiklen.

Hjulmands indsats i 8-0-sejren var selvsagt ikke det helt store. Her var der andre på holdet, som udmærkede sig. Læs mere om det her, hvor vi har givet karakterer til landsholdet.