Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand sagde nej til stor millionløn i storklub

Det er store millionlønninger, Kasper Hjulmand har sagt nej til ved at forlænge med DBU som dansk landstræner indtil 2026.

Da Ajax i sidste uge gjorde tilnærmelser til Kasper Hjulmand, var det langt fra første gang, en udenlandsk klub har budt sig til og forsøgt at få den danske trænerprofil.

I forbindelse med landsholdsudtagelsen i denne uge fortalte Hjulmand i generelle vendinger om interessen fra udlandet, og at han godt er klar over, mulighederne for store lønsedler er større, end de nogensinde bliver i DBU.

- Jeg kan sige, at jeg har haft muligheden for at komme til store klubber, og jeg kunne have sikret min familie økonomisk. Man går jo for lud og koldt vand her.

- Nej, det gør man ikke. Men det er jo ikke samme markedsværdi, som hvis man var klubtræner. Sådan er det bare, sagde Kasper Hjulmand ifølge Ritzau under denne uges landsholdsudtagelse.

Ekstra Bladet kunne fortælle, at Hjulmand med kontraktforlængelsen til 2026 kommer til at ligge i lejet 5-6 millioner kroner i årsløn, hvilket naturligvis er en fantastisk løn for 99,99 procent af verdens befolkning, og som landstræneren ikke lød utilfreds med.

Men der er rigtigt nok forskel på lønninger i storklubber og på landshold som det danske.

Kasper Hjulmand har ifølge Tipsbladets oplysninger ligesom Brentford-cheftræner Thomas Frank tidligere været til overvejelse i den kronisk kriseramte Premier League-klub Everton, der med nød og næppe reddede sig på sidste spilledag i maj.

Her får Sean Dyche op mod 40 millioner kroner i årsløn, og selvom en dansk træner nok næppe var nået derop i salær sammenlignet med en Dyche hentet ind som brandslukker i en desperat situation, fortæller det noget om de lønninger, der potentielt er at hente ved at nikke ja til en klub i England.

Deroppe er Ajax ikke, men den nye sportsdirektør Sven Mislintat og den tilbageværende Ajax-ledelse skal have været beredt på at betale i lejet 15-18 millioner kroner til såvel Hjulmand som den førende kandidat Kjetil Knutsen for at overtage jobbet efter en meget skuffende sæson.

Selv i Superligaen var Jacob Neestrups to forgængere som FCK-cheftræner, Ståle Solbakken og Jess Thorup, bedre aflønnet, end Kasper Hjulmand er.

Landstræneren og hans spillere er på arbejde igen i landsholdslejren fra begyndelsen af næste uge og møder fredag Nordirland, hvorefter man mandag 19. juni spiller ude mod Slovenien.