Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand spår dansk stjerne fremtid som træner

Pierre-Emile Højbjerg har udviklet sig til en central brik på det danske landshold, og det er tydeligt for Kasper Hjulmand, at det ikke kun er indenfor kridtstregerne, at midtbanespilleren har et stort talent.

Der er passion og hjerte bag alle Pierre-Emile Højbjergs aktioner uanset om han er med landsholdet eller i aktion for Tottenham.

Han efterlader sig selv på banen, hvilket han har vist af to omgange mod Frankrig og Østrig i Nations League.

- Han har været i en fantastisk skole hos nogle fantastiske trænere og så med den personlighed, hvor det aldrig er godt nok og der hele tiden skal presses mere ud. Han er topprofessionel i alt hvad han gør, spiller alle minutter altid og så er han ambitiøs på sine egne men også på sine holdkammeraters vegne.

- Han var så vigtig i går og i Frankrig. Han vokser, vokser og vokser. Kæmpe stor kræft i går, siger Kasper Hjulmand ved tirsdagens presseseance i Helsingør om Højbjerg, som han lige siden hans tid på U17-landsholdet har set en stjerne i.

Nu er han så en stjerne for Danmark og Tottenham, og skal forhåbentlig være det mange år endnu, da han blot er 26 år gammel. Men på et tidspunkt lakker alle fodboldkarriere mod enden, men det bliver ikke noget problem for midtbanemotoren, da fremtiden er lys for Højbjerg ifølge Kasper Hjulmand.

- Der ligger også en træner gemt i ham på bagsiden af det her. Forhåbentligt om mange år endnu. Men han studerer spillet, studerer det fysiske, søvn, kost og optimerer alting hele tiden, siger Kasper Hjulmand, der ikke mener, at det er for tidligt at spå ham en karriere i trænerfaget.

- Det kan man [allerede se, red.]. Han har spillet i sig, han forstår det også og kan diskutere det, siger han til den skrevne presse ved tirsdagens landsholdssamling i Helsingør.

I første omgang er Højbjerg på kontrakt i Tottenham frem til 2025, og selv til den tid bør der være meget mere fodbold i midtbanespilleren, inden han kaster sig over trænergerningen.

- Det synes jeg er pænt sagt, men det kunne jeg godt tænke mig, siger Pierre-Emile Højbjerg til spørgsmålet om Hjulmands spådom om en fremtid i trænerfaget.

- Det gør jeg, for jeg synes det er utrolig vigtigt. Jeg synes, at det er en meget stor del af spillet, men samtidig er jeg også forelsket i fodboldspillet, så på den måde kan jeg godt lide fodbold og den måde det foregår på.

- Hver kamp har sit eget liv, så jeg synes, at trænerfaget er meget interessant, men det er også et ubamhjertigt job har man set af og til, siger han, og ligger vægt på, at man skal være klar til udfordringen.

Om det en dag bliver til en karriere på sidelinjen må tiden vise, for han er fortsat en central brik på Antonio Contes Tottenham-mandskab.

Det samme kan Christian Eriksen også blive, hvis rygterne om ham og Tottenham viser sig at være sande. Højbjerg kunne i hvert fald godt se sin landsmand vende retur til Tottenham Hotspur Stadium, mens Eriksen selv lukkede i om fremtidsplanerne.

Pierre-Emile Højbjerg skiftede sidste sommer fra Southampton til Tottenham, hvor han i denne sæson har optrådt 48 gange, hvilket har hjulpet Londonklubben til en fjerdeplads i ligaen.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.