Video : Tipsbladet
Landshold

I en EM-statistik overgås Danmark kun af Portugal

Kasper Hjulmands danske landsholdstrup er den tredjeældste ved EM, og kun én trup har tilsammen mere EM-erfaring end danskerne.

Når Kasper Hjulmands mandskab senere i denne uge tager hul på EM, er det med et af hav af rutinerede kræfter i truppen.

Kasper Schmeichel i målet er 37 år, Simon Kjær, Mathias “Zanka” Jørgensen og Jannik Vestergaard i forsvaret er alle 31 eller ældre, og på midtbanen er både Christian Eriksen og Thomas Delaney 32 år.

Faktisk har den danske trup en gennemsnitsalder på 28 år og 87 dage, og det gør Hjulmands trup til den tredjeældste ved EM-slutrunden. Det viser tal, som Tipsbladet har fået Opta til at indhente.

Kun Skotland og værterne fra Tyskland har ældre trupper med gennemsnitsaldre på henholdsvis 28 år og 288 dage og 28 år og 215 dage.

Danmark har i alt syv spillere med, der er ældre end 31 år, og det er sjetteflest ved slutrunden. Schweiz og Tyskland har begge ni spillere over 31 år, mens Skotland, Belgien og Ungarn har otte af slagsen.

Den yngste trup råder Tjekkiet desuden over med en gennemsnitsalder på lidt under 26 år.

Med alder kommer erfaring
Med gennemsnitsalderen in mente er det måske heller ikke så overraskende, at Danmark på flere måder er blandt de mest rutinerede hold ved slutrunden.

Både Simon Kjær og Christian Eriksen er med deres henholdsvis 132 og 130 landskampe i top ti over EM-spillere med flest landskampe for deres respektive lande.

Og den danske trup har i alt spillet hele 81 kampe ved EM-slutrunder. Et tal, der kun overgås af Portugals 94.

En sjov lille krølle på halen er dog, at Danmark er et af kun fire hold, der har en potentiel landsholdsdebutant med til slutrunden.

Mads Hermansen, 23 år, har nemlig aldrig spillet en landskamp, og de eneste andre EM-spillere uden en landskamp er Oliver Baumann fra Tyskland, Henrich Ravas fra Slovakiet og Ahmetcan Kaplan fra Tyrkiet.

Der er dog heller ikke udsigt til spilletid for Mads Hermansen til EM, da Kasper Schmeichel er førstevalget, mens Frederik Rønnow er andenkeeper.