Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Højbjerg hylder dansker: Han minder om Ryan Giggs

Foto: Getty Images

Pierre-Emile Højbjerg har store forhåbninger om en stor dansk fremtid for landsholdet, hvor flere unge spillere får nøgleroller under de kommende slutrunder.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Sidste sommers EM-slutrunde har givet blod på tanden hos Tottenham-midtbanespilleren Pierre-Emile Højbjerg i dansk landsholdssammenhæng.

- I bør notere jer os til EM i 2024, fordi vi udvikler os lige nu. Vi har Andreas Christensen, Joakim Mæhle og så hold rigtig godt øje med Andreas Skov Olsen fra Club Brügge. Han er en gammeldags kantspiller, som minder om Ryan Giggs. Han elsker at udfordre, hvor han enten laver et indlæg eller skyder på mål, siger Pierre-Emile Højbjerg til Daily Mail.

De store forhåbninger om fortsat EM-succes blev istandsat under sidste sommers slutrunde, som ifølge den 26-årige dansker var en af de vildeste oplevesler i karrieren.

- Jeg har aldrig oplevet eufori på den måde, som da vi slog Rusland og gik videre fra gruppen. Der var kun 25.000 tilskuere på grund af Covid, men det føltes som 50.000, siger han.

Efter en traumatisk åbningskamp mod Finland nåede Danmark hele vejen til semifinalen, hvor England blev endestationen efter Raheem Sterling fik tilkæmpet sig et straffespark.

- Jeg vil ikke lyve, så jeg tror ikke ligefrem, at nogen vil give Sterling gratis aftensmad i København. 

Allerede i slutningen af året venter verdensmesterskaberne i fodbold i Qatar, hvor Pierre-Emile Højbjerg vil få en nøglerolle sammen med Premier League-kollegaerne Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og Andreas Christensen.

Han har også en stor rolle for Tottenham, hvor han under Antonio Conte har optrådt 44 gange i denne sæson. Søndag var han med til at sikre tre point mod Kasper Schmeichel og Leicester.