• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Højbjerg i vildrede: De skal have penge til det

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Pierre-Emile Højbjerg undrer sig over valget af kunstgræs på Astana Arena i Kasakhstan.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Danmark lagde solidt for land i EM-kvalifikationen med en sejr på 3-1 over Finland, og søndag skal de så forsøge at følge op med endnu en sejr mod Kasakhstan.

Klokken 15.00 tørner Danmark og Kasakhstan sammen på kunstgræsset på Astana Arena. Et græstæppe som det danske fodboldlandshold allerede har besigtiget, og det var ikke nogen positiv oplevelse.

Det fortæller Pierre-Emile Højbjerg inden kampen ifølge det kasakhiske medie sports.kz.

- Jeg mener, at et land der har så godt et fodboldstadion skal have råd til en rigtig fodboldbane. Det minder mig om en hjemmelavet bane fra min barndom.

Både Pierre-Emile Højbjerg og Kasper Hjulmand lægger dog vægt på, at det ikke skal være nogen undskyldning. Alligevel har landstræneren en opfordring til de kasakhiske greenkeepere.

- Vi ville hellere have undgået at spille på kunstgræs, men det er særligt vigtigt, at de vander banen for fodbolden og spillernes skyld. Det er meget vigtigt, for i den første kamp mod Slovenien så banen tør ud. Vores scout nævnte også, at han ikke så banen blive vandet.

- Jeg håber virkelig, at de tager det her seriøst og sørger for, at vandet bliver der, for en kunstgræsbane skal være våd. Det er hele pointen. Vi er stadig klar til at spille, uanset om det er på jord, mudder, sten eller græs, siger Hjulmand på pressemødet lørdag ifølge samme medie.

Kasakhstan tabte deres første EM-kvalifikationskamp med 1-2 til Slovenien. Nu gælder det så Danmark, der kan komme på to sejre, mens Kasakhstan jagter deres tre første point søndag eftermiddag.

Nordirdland og San Marino er de øvrige nationer i Danmarks puljer. Her vandt førstnævnte 2-0, og Nordirdland har derfor et godt udgangspunkt inden mødet med Finland.